Zapekaná ryža na spôsob číny

aszabka - bez fotkyaszabka, 9. augusta 2011
Zapekaná ryža na spôsob číny
Foto: aszabka

Včera som bola v čínskej reštaurácii a nesmierne som sa objedla (: A keďže mám rada čínske jedlo, pokúsila som sa dnes z toho, Zobraziť celý popisVčera som bola v čínskej reštaurácii a nesmierne som sa objedla (: A keďže mám rada čínske jedlo, pokúsila som sa dnes z toho, čo som mala doma, ukuchtiť čosi podobné..krevety som vynechala a hrášok a kapustu som nahradila cukinou..Pravdepodobne to má k čínskej príprave jedla ďaleko, ale mne to neva, veď nemusím všetko vedieť ((:

4
porcie

Suroviny

300 g
3 ks
200 g malá
200 ml
1 KL
Marináda:
2 PL
2 ks
1 KL
1 KL
2 PL
1 KL




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si nakrájame na tenké rezance, či menšie kúsky. Pripravíme si marinádu a mäsko si necháme v nej cez noc, kto sa ponáhľa, tak aspoň hodinu, dve.

  2. 2

    Nakrájame si mrkvu a cukinu na tenučké prúžky. Na panvici s kvapkou oleja osmahneme najprv kuracie rezance a krátko ich podusíme. 5 minút pred dokončením pridáme mrkvu a cukinu..dodusíme. Uvaríme si ryžu, ako zvykneme, akurát ju dochutíme korením na čínu a štipkou soli a vsypeme ju už uvarenú na panvicu ku mäsku so zeleninou. Rýchlo opečieme. Hotovo, snáď si pochutíte..

Diskusia k receptu

dogagador
krevety nemusim, takze s kuratom som ok, ponecham hrasok namiesto cukiny a vdaka za recept, dalsia "cina" v mojej kuchyni :-), tvorivosti sa medze nekladu ....
aszabka
Rado sa stalo..je to skromné, ale chutné jedlo..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia