Zapečené zemiaky trochu inak

haston - fotkahaston, 12. júna 2010

Neviem, ako sa vám bude tento recept pozdávať, ale ja mám občas rád zmenu a vtedy ho robievam. Je to vlastne viacero "malých receptov" Zobraziť celý popisNeviem, ako sa vám bude tento recept pozdávať, ale ja mám občas rád zmenu a vtedy ho robievam. Je to vlastne viacero "malých receptov" zhrnutých do jedného.

Suroviny

5 - 7 ks
asi 10 ks
1 pohár
1 ks
1 -2 ks
podľa chuti
podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Očistené surové aj uvarené zemiaky nastrúhame a zamiešame. Pridáme smotanu (môžeme do nej pridať napr. hubovú nátierku, ktorú som už uverejnil), soľ, nadrobno nakrájanú cibuľu (prípadne aj roztlačený cesnak), spolu s vajcom, ochutíme koreninami a zamiešame. Hmotu dáme do vymastenej nádoby, v ktorej ju budeme v dobre vyhriatej rúre zapekať doružova. Podávame s ľubovoľným zeleninovým šalátom.

  2. 2

    Môžeme zamiešať do zemiakov aj cuketu, na pásiky nakrájanú zeleninovú papriku alebo nastrúhaný mladý kaleráb, namiesto vajca strúhaný tvrdý syr či tofu - skrátka fantázii sa medze nekladú, ani čo sa týka korenín.

Diskusia k receptu

jabath
hmmm... muž v kuchyni.... vyzerá to dobre.... :) vyskúšame...
zdezda
:-) fajn novotina - surové+varené zemiaky, dobrý nápad, veľakrát mi zostane pár uvarených zemiakov, už viem čo sadá aj iné s nimi robiť/nielen dať do cesta,šalátu,..../vyskúšam aj ja :-)))
honestka
vzdy privitam, ked si mozem nieco nove doskusat a toto bude jedno z jedla, ktore sa mi hodi, aj mne ostavaju obcas uvarene zemiaky a takto spracovane nestihnu ocerniet. Ako priloha alebo so salatikom aj samostatne jedlo. fajn Haston!
jezibabka1
@haston takéto dačo môžem vždy a hlavne keď niekde ideme, tak je to ideálne, ja som včera robila klasickú haruľu, lebo sme sa išli kúpať a aspoň som neminula éčka na hranolky a podobné kúpaliskové dobroty:))))
haston
som rád, že sa vám recept pozdáva a že sa páčil aj porote, vďaka ktorej som získal aj cenu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia