Pečené kurča so zemiakmi
Zapečené zemiaky s jablkom a kuracími krídlami (fotorecept)
Autor receptu: cesminaz
Rýchly a veľmi chutný obed alebo
večera :-)
30 minút príprava |
60 minút na 190 °C |
Postup
- Potrebujeme cca 2 kg zemiakov, 2 väčšie zelenšie jablká - tie sú kyselkavejšie, 3 stredne veľké cibule, 5-6 strúčikov cesnaku a kuracie krídla, poprípade iné kuracie mäso. Všetku zeleninu očistíme spolu s jablkami. Zemiaky prerežeme pozdĺž na štvrťky a tie pokrájame ešte na 3-4 časti, záleží od veľkosti zemiaku. Tak isto k nim pokrájame aj jablká. Cibuľu na mesiačiky a cesnak na drobno. Všetko dáme do jednej misky, pridáme olej, cca 1,5 kl soli, korenie a dobre premiešame. Krídla som trochu premiešala s olejom, potom osolila, dala mleté korenie a trochu Cayenne.
- Zemiaky rovnomerne rozložíme na plech a medzi to hore-dole vložíme mäso. Krídla som ešte zvrchu natrela cesnakovým jogurtom a posypala oreganom. Ale inak čo sa týka ochutenia mäsa, si kľudne môžete zvoliť vlastné bylinky/koreniny :-) Takto šupneme pekáč do rúry, ktorú sme si už dopredu rozohriali na 190 °C a pečieme odokryté 1 h.
- Hotové :-)
- Zemiaky v takejto kombinácii chutia výborne :-) Nielen cibuľa a cesnak, ale najmä tie jablká tomu celému dajú prekvapujúco výbornú chuť :-) Kľudne si takéto zemiaky môžte pripraviť bez toho mäsa, len ako prílohu k čomukoľvek :-)
Dobrú chuť.