Zapečené makaróny Vida Karola
Autor receptu: zinnajdha
Recept je od mojej mamy. Vida Karola- je prezývka autorky, maminej kamarátky. Robievam ho, keď už neviem, čo by som mala variť a všetci sú hladní.
4-6 porcie |
20 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Makaróny uvaríme v osolenej vode a scedíme do väčšej nádoby.
Luncheonmeat pokrájame na malé kúsky. Ak použijeme čerstvú zeleninu, tak aj tú pokrájame na lečo.
Cibuľu pokrájame na drobno.
Eidam alebo iný tvrdý syr nastrúhame.
- Na oleji speníme cibuľu, pridáme ( sterilizované ) lečo alebo pokrájané paradajky a papriky.
Podusíme a pridáme na malé kúsky pokrájaný luncheonmeat ( aj s tou mastnou šťavou, v ktorej je uložený v konzerve) a spolu ešte asi 3 minúty dusíme.
- Lanšmit s lečom zmiešame s uvarenými makarónami a vrstvíme do jenskej (zapekacej) misy. vrstvu ochutených makarónov , vrstvu kyslej smotany, posypeme trochou strúhaného syra a opakujeme tak že navrcu má byť strúhaný syr.
Pečieme najprv prikryté pri 200° C 15 minút, pred dopečením odrkyjeme a pečieme asi 5 - 10 minút, aby syr chytil správnu farbu.