Zapečené makaróny Vida Karola

Autor receptu: zinnajdha

Recept je od mojej mamy. Vida Karola- je prezývka autorky, maminej kamarátky. Robievam ho, keď už neviem, čo by som mala variť a všetci sú hladní.

4-6
porcie
20 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Makaróny uvaríme v osolenej vode a scedíme do väčšej nádoby. Luncheonmeat pokrájame na malé kúsky. Ak použijeme čerstvú zeleninu, tak aj tú pokrájame na lečo. Cibuľu pokrájame na drobno. Eidam alebo iný tvrdý syr nastrúhame.
  2. Na oleji speníme cibuľu, pridáme ( sterilizované ) lečo alebo pokrájané paradajky a papriky. Podusíme a pridáme na malé kúsky pokrájaný luncheonmeat ( aj s tou mastnou šťavou, v ktorej je uložený v konzerve) a spolu ešte asi 3 minúty dusíme.
  3. Lanšmit s lečom zmiešame s uvarenými makarónami a vrstvíme do jenskej (zapekacej) misy. vrstvu ochutených makarónov , vrstvu kyslej smotany, posypeme trochou strúhaného syra a opakujeme tak že navrcu má byť strúhaný syr. Pečieme najprv prikryté pri 200° C 15 minút, pred dopečením odrkyjeme a pečieme asi 5 - 10 minút, aby syr chytil správnu farbu.