Foto: megdesign
Taká rýchlovečka ;)
8
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
45 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
V mažiari si rozdrvíme všetky koreniny v troške oleja.
-
2
Kurčaťu vystrihneme chrbtovú časť, jemno nasekneme vnútornú časť hrude aby sa nám kurča otvorilo, narežeme v kĺboch, založíme špičky krídiel a natrieme jednu stranu zmesou.
-
3
Natretou zmesou položíme na rozpálený olej. Natrieme druhú stranu.
-
4
Po cca 5 minútach prudkého opekania kurča obrátime a prudko opečieme z druhej strany znova cca 5 minút.
-
5
Prikryjeme a podusíme do mäkka.
-
6
Po dodusení mäsa odokryjeme a na 15 minút dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 160°C. Podávame s ľubovoľnou prílohou.
Riad pouzijes ten isty. Neprekladas do pekaca na zapecenie, ale supnes panvicu do rury. /ak taku mas.../
www.foodpleasureandhealth.com/2012/11/jacques-pepin-quick-roasted-chi...
Takto pripravene kurca /otvorene/ potrebuje menej casu na upravu, ako kurca v celku.
Ehm.... recept vyzera super /co sa o kucharovi avsak povedat neda..../ :)))