Zapečené kurča na bylinkách (fotorecept)
Autor receptu: megdesign
Taká rýchlovečka ;)
8 porcií |
15 minút príprava |
45 minút na 160 °C |
Postup- V mažiari si rozdrvíme všetky koreniny v troške oleja.
- Kurčaťu vystrihneme chrbtovú časť, jemno nasekneme vnútornú časť hrude aby sa nám kurča otvorilo, narežeme v kĺboch, založíme špičky krídiel a natrieme jednu stranu zmesou.
- Natretou zmesou položíme na rozpálený olej. Natrieme druhú stranu.
- Po cca 5 minútach prudkého opekania kurča obrátime a prudko opečieme z druhej strany znova cca 5 minút.
- Prikryjeme a podusíme do mäkka.
- Po dodusení mäsa odokryjeme a na 15 minút dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 160°C. Podávame s ľubovoľnou prílohou.
|