Zapečené kurča na bylinkách (fotorecept)

Autor receptu: megdesign

Taká rýchlovečka ;)

8
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 160 °C

Postup

  1. V mažiari si rozdrvíme všetky koreniny v troške oleja.
  2. Kurčaťu vystrihneme chrbtovú časť, jemno nasekneme vnútornú časť hrude aby sa nám kurča otvorilo, narežeme v kĺboch, založíme špičky krídiel a natrieme jednu stranu zmesou.
  3. Natretou zmesou položíme na rozpálený olej. Natrieme druhú stranu.
  4. Po cca 5 minútach prudkého opekania kurča obrátime a prudko opečieme z druhej strany znova cca 5 minút.
  5. Prikryjeme a podusíme do mäkka.
  6. Po dodusení mäsa odokryjeme a na 15 minút dáme zapiecť do vyhriatej rúry na 160°C. Podávame s ľubovoľnou prílohou.