Zapečená mrkvová fašírka

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mrkvu očistíme a nastrúhame. Mrkvu uvaríme domäkka, necháme ju odkvapkať a vychladnúť. Do väčšej misy dáme vychladnutú mrkvu, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak, soľ a starší rožok alebo žemľu, ktorú sme namočili do vody a vytlačili všetku prebytočnú vodu. Okoreníme a pridáme 3 vajíčka. Zmes zahustíme strúhankou.
  2. Na tácke so strúhankou vypracujeme 2 hrubšie valčeky, ktoré sa vojdú do pekáčika, a obalíme ich strúhankou. Na fašírky nalejeme zemiakovú kašu, rozotrieme ju a dáme zapiecť na 35 – 40 minút.
  3. Neskôr misu prikryjeme alobalom, aby sa povrch nespálil. Podávame so zeleninovým šalátom alebo kyslými uhorkami.