Zapečená kyslá kapusta
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
25-50 minút na 160-180 °C |
Postup- Slaninu pokrájame na menšie kocky, mierne osmažíme, pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska a spolu restujeme.
Pár koliesok cibule si odložíme na ozdobenie povrchu pri zapekaní. Pridáme kapustu, soľ, štipku cukru, podlejeme
trochou horúcej vody a dusíme asi 10 – 15 minút. V polovici dusenia dochutíme citrónovou šťavou a rascou.
- Do pripraveného pekáča uložíme vrstvu zemiakov nakrájaných na plátky a pokvapkáme ich olejom. Na zemiaky navrstvíme polovicu udusenej kapusty, údené mäso nakrájané na kocky a opäť zemiaky a kapustu. Povrch polejeme smotanou a pokvapkáme olejom.
- Zapečieme v rúre dočervena. elektrická rúra: 180 °C, teplovzdušná rúra: 160 °C, plynová rúra: stupeň 3, čas pečenia: 25 – 30 minút.
|