Zákusok Orgazmus (fotorecept)

Autor receptu: 1ariana

Asi pred dvoma rokmi mi kamarátka poslala mail a ten mal názov Orgazmus. Myslela som si, že si zo mňa vystrelila. Po otvorení som ostala prekvapená, že mi vlastne poslala recept. Hneď som ho vyskúšala a všetkým chutil. Minulý týždeň som sľúbila sesternici, ktorá mi objednala váhu z katalógu jednej kozmetickej firmy, že ak ju dostanem (lebo sa mi dosť často stáva, že čo najviac čakám, to majú už vypredané), tak pridám sem na Varechu recept. Sľub dodržiavam.

15-20 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny.
  2. Ananásový kompót vylejeme do nádoby na mixovanie. Ja som použila veľkú konzervu, lebo malú v obchode nemali. Trocha som odjedla, aby toho náhodou nebolo veľa.
  3. Ananásový kompót aj so šťavou vymixujeme.
  4. Do misy s rozmixovaným ananásom pridáme múku, cukor, vajíčka, prášok do pečiva a sódu BB.
  5. Všetko spolu vyšľaháme do hladkej hmoty.
  6. Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme piecť.
  7. Pečieme asi 15-20 minút.
  8. Ja som puding varila, tak som musela čakať, kým mi vychladne korpus a aj puding. Vychladnutý puding vymiešame spolu s pomazánkovým maslom. cukrom a vaniklovým cukrom.
  9. Posekáme orechy.
  10. Krém natrieme na koláč a posypeme posekanými orechami.
  11. Na takto upravený krém (ja som tie oriešky trocha pozatláčala do krému) vylejeme čokoládu rozpustenú nad parou.
  12. Keď čokoláda stuhne krájame koláč nožom namočeným v horúcej vode. Nedá sa to pekne nakrájať, lebo ak trafíme oriešok, tak sa čokoláda láme. Ale chutí aj tak dobre. Keby som si skôr všimla, že recept na tento koláč tu už pridali niektorí "varecháči" bola by som piekla iný, ale pozrela som sa až teraz, keď som ho sem išla pridať. Dúfam, že to neprekáža, lebo postup pri nich nie je nafotený. Dobrú chuť!