Zajačie stehno na gaštanoch

Mikuláš Marcinka
šéfkuchár hotela Jeleň v Hlohovci, 27. mája 2012
Zajačie stehno na gaštanoch
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
100 g
1 PL
1 ks
2 PL
2 strúčiky
150 ml
250 g




Postup

  1. 1

    Očistené, odblanené, umyté a osušené zadné stehná zajaca prešpikujeme slaninou nakrájanou na tenké prúžky a osolíme. Na masle opražíme na jemno nakrájanú cibuľu. Pridáme rajčiakový pretlak a na plátky nakrájaný cesnak, mäso a celé čierne korenie. Mäso mierne zalejeme vodou, vínom a pod pokrievkou dusíme domäkka.

  2. 2

    Počas dusenia mäso obraciame a podľa potreby dolievame vodu a víno. Pred dodusením pridáme celé olúpané pečené gaštany a zvyšok vína. Podľa potreby dosolíme a spolu dodusíme.

  3. 3

    Porcie potom polejeme šťavou a obložíme gaštanmi. Ako prílohu môžeme podávať varené zemiaky alebo ryžu.

Diskusia k receptu

eraserhead
mimoriadne kvalitný recept, žiadne zbytočnosti.
Po dlhom hľadaní som konečne našiel zdroj na mäso zajaca poľného, takže to určite pripravím.
Pán Marcinka, bravò ........
nonna
OPäŤ SUPER! Víno predpokladám suché. Ukladám a posielam na FBčko.
dobryhrncekvar
recept je to kvalitný, ale polný zajac má menej mäsa na stehne a treba ho nechať v mlieku aspoň cez noc, lebo má intezívnu arómu zajaca, nie ako doma chovaný.
eraserhead
@dobryhrncekvar tomu nerozumiem, práve preto že prvotné suroviny majú rôzne špecifické chute, práve z tohoto dôvodu ich pripravujeme. Nebudem predsa divinu zbavovať jej typickej chute, práve kôli ktorej si ju chcem pripraviť a vychutnať.

Mimochodom tento recept, mám taký pocit sa trocha podobá na tento tu
 varecha.pravda.sk/recepty/zajacie-stehno-s-gastanmi/1749-...

"tak teraz neviem či sa mám hnevať alebo tešiť"




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia