Zajac na červenom víne

maruna - fotkamaruna, 26. februára 2012
Zajac na červenom víne
Foto: maruna

Recept je od Jarmily Hargašovej. Zajac je šťavnatý a chutný, v našej rodine má zaručený úspech.

5
porcií
90 minút
na 220 °C

Suroviny

1
8 ks
5 strúčikov
1/2
3 dcl
1 ks
4 ks
2 ks
1 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Zajaca rozporcujeme, osolíme, okoreníme. Pekáč vyložíme slaninou, uložíme porcie zajaca, poprášime hladkou múkou, pridáme pokrájanú zeleninu, šalotku, pretlak a všetky ingrediencie. Podlejeme červeným vínom, primerane podlejeme vodou, navrch môžeme dať plátky masla. Pečieme zakryté pokrievkou.

Diskusia k receptu

tinca
dobrý nápad rcp sa mi páči, zajaca nemám,ale skúsim aj kuriatko:)
vierabarcziova
naozaj je to vynikajúce jedlo...namiesto zemiakov som urobila zemiakové krokety, plnené slivkami a výpek som premixovala a vznikla hustá omáčka...ja som pridala dve lyžičky cukru, lebo na môj vkus to bolo kyslé, ale musím povedať, že to bola delikatesa




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia