Zabíjačkový guláš
Autor receptu: peter64
Nezvyčajný recept pri zabíjačke.
4-8 porcie |
10-20 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Mäso pokrájame na kocky alebo na rezančeky. Na masti opražíme nadrobno po krájanú cibuľu.
- Pridáme mäso a vnútornosti za stáleho miešania dusíme až kým sa nevypečie. Aš potom mäso osolíme okoreníme, podlejeme vývarom(najlepšie z vareného laloku alebo pri zabíjačke kde sa varí mäso) a ďalej dusíme, až kým neje mäso mäkké. Na koniec pridáme na plátky pokrájaný cesnak. Podľa potreby zahustíme mukou rozmiešanej v troška a ešte za stáleho miešania povaríme.
- Pri zabíjačke podávame z chlebom a kyslou kapustou a bežne z ryžou alebo inou prílohou. Solím až keď je to všetko mäkké. Kto nemá rád pečeň tak ju tam nemusí dať. Dodatok k tomuto receptu.Pravé ho pripravujem a namiesto obličiek som pridal 500g kuracích žalúdkov.A podával som to z knedľou a je to ok!!!!!.