Zabíjačková pečeňová paštéta

Zabíjačková pečeňová paštéta
Foto: megdesign
megdesignMegdesign, 30 ročný muž, Merašice, recept pridal: 29. decembra 2010 9:58Ďalšie jeho recepty

Zatiaľ najlepšia, zložená z cca 3 receptov... :p Ani podľa jedného, čo som našiel na nete nieje dobrá... Aspoň pre mňa.... Aj čo sa chuti aj konzistencie týka :D

Suroviny

240
minút
príprava
180
minút
na 160 °C

Postup prípravy receptu

Pečeň a bôčik surové pomelieme.

Do zmesi pretlačíme cesnak, osolíme, okoreníme a dobre premiešame. Zmes vylejeme do jánskej misy a pečieme zakryté cca 3 hod. pri 160 °C.

Ak je zmes upečená, tyčovým mixérom (alebo kuch. robotom) zmes rozmixujeme na jemno. Plníme do pohárov a dáme sterilizovať.
Zabíjačková pečeňová paštéta - obrázok 3

Dobrú chuť :D
Zabíjačková pečeňová paštéta - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovalo 8 ľudí (3,5 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

39 komentárov k receptu
  • sjuz, 29. decembra 2010 o 10:39
    ešte by sa zišlo na fotke ukázať aj tú paštétu:)


  • evusik, 29. decembra 2010 o 11:27
    aj u nás sa robieva paštéka, my dávame aj uvareného zajaca alebo sliepku, recept neviem, pretože zabíjačku a s tým spojené výrobky u nás robia chlapi :-)


  • samanka, 29. decembra 2010 o 12:15
    @megdesign robievam tiež takúto a môžem potvrdiť, že je výborná. Nenapísal si ale, že ju treba variť vo vode 2 a pol hodiny, aby sa nepokazila. Aspoň ja to tak robím a vydrží veľmi dlho-teda, ak sa nezje.


  • megdesign, 29. decembra 2010 o 13:03
    treba citat cele... 3 hodiny varit, potom rozmixovať a potom sterilizovat.... ked sterilizujes, nepokazi sa... Ak si dobre sterilizovala :D


  • alzbetka2, 29. decembra 2010 o 14:23
    toto vyskúšam, ukladám si receptík do kk..


  • evanaaa, 29. decembra 2010 o 15:31
    Veď práve tá doba sterilizácie je dôležitá, nestačí len dlhšie variť, podľa mňa aj kratšie a dlhšie potom v pohári. Ale dobrá je tak, či tak.


  • samanka, 29. decembra 2010 o 16:35
    @evanaaa tak, ako si napísala, ak sa to sterilizuje v pohároch tak, ako som napísala, nemá šancu sa paštéta pokaziť. A robím ju aj preto, lebo nie sú v nej žiadne éčka.


  • danculka, 29. decembra 2010 o 17:34
    Všade dávaš bôčik, ja npr.do tejto paštéty dávam prerastaný podbradok zdá sa mi to jemnejšie...dostať ho vkaždej mäsne..


  • megdesign, 29. decembra 2010 o 23:02
    to danculka: bôcik je viac mäsovejší :P to evanaaa: sterilizácia je dôležitá. Ide o to, aby ti chytilo viečko. Vtedy máš vzduchotesne zatvorený pohár. Žiaden vzduch sa nedostane, čiže sa ti to, čo máš v pohári nemá s čoho pokaziť :D

    » sk.wikipedia.org/wiki/Zav...
    áranie


  • megdesign, 29. decembra 2010 o 23:03
    Ohrievaním, nie varením ;) Treba skúsiť, potom vylepšovať :)


  • duschko, 30. decembra 2010 o 10:31
    Tento recept na pastetu musim vyskusat. Velmi sa mi pozdava. Pridavam do MKK.


  • evanaaa, 1. januára 2011 o 16:44
    Aj mne sa pozdáva, už aj preto, že nie sútam zbytočné suroviny, ktoré by potačili chuť pečienky v paštéke, ako pri kupovaných.


  • jaja53, 27. januára 2011 o 17:05
    Konecne som sa zas sem dostala,aby som podakovala za super recept.Robila som,ale z kuracej pecienky,mala som v mrazaku.Vyslo mi z toho styri poharky( z tatarskej Tesco omacky).Pacilo sa to aj synovej rodine,ktorí su zvyknutí na domacu zybijackovu pasteku a tato sa im velmi pacila. Tak dik.


  • jaja53, 27. januára 2011 o 17:06
    Konecne som sa zas sem dostala,aby som podakovala za super recept.Robila som,ale z kuracej pecienky,mala som v mrazaku.Vyslo mi z toho styri poharky( z tatarskej Tesco omacky).Pacilo sa to aj synovej rodine,ktorí su zvyknutí na domacu zabijackovu pasteku a tato sa im velmi pacila. Tak dik.


  • cuvi, 16. apríla 2011 o 17:23
    idem robit pastetu a podla tohto receptu najviac sa podoba zabijackovemu,co sme robievali davno,davno,ked rodicia este chovali prasiatka,dufam,ze sa mi podari,drzte palce


  • megdesign, 17. júla 2011 o 16:45
    Dufam, ze sa podarila, cuvi :)


  • show, 25. septembra 2011 o 16:22
    celkom sa mi pozdáva tento recept. Ja ešte doplním svoj tip - dolial by som ešte asi pohár, možno dva vývaru z mäsa. Keďže je bôčik s kožou, tak tento vývar urobí v hotovej pašteke huspeninku. A to zbožňujem.
    Kto chce, môže dať lyžicu horčice a muškátový orech. Čaute.


  • show, 27. septembra 2011 o 12:56
    ešte som chcel doplniť - kto má doma čerstvé škvarky, môže ich pomlieť spolu s bôčikom a pečeňou. Alebo kto nemá čerstvé škvarky, môže si ich vyškvariť zo surového bôčika, tak asi za hrsť. Toto mám vyskúšané a malo to úspech.


  • jdanka, 6. novembra 2011 o 20:22
    Paštétu som vyskúšala, je výborná. Zajtra ju idem robiť zas, syn ju pýta.... :-) Ďakujem za fajn recept.


  • siskam, 16. novembra 2011 o 11:50
    No tak toto rozhodne vyskúšam. Vďaka.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 19 komentárov)
  • huck, 16. novembra 2011 o 14:44
    Niet horšej prace (pre mna) ako mliet surovu pečen! :(


  • midian, 16. novembra 2011 o 20:44
    Veľmi dobre si pamätám na domácu paštétu. Moji starí rodičia do nej ešte pridávali krúpy a plnili do plechoviek. Ach, to boli časy! Určite vyskúšam aj túto.


  • pivka, 17. novembra 2011 o 20:08
    Práve som objavila tento recept a naozaj ma zaujal. Musím ho vyskúšať. Doteraz som robila len paštétu na spôsob židovských pečienok, čo robila kedysi v "Bez serviítky" Lena Košická. Neboli zlé, len tam išlo dosť veľa masti v porovnaní s pečienkami.


  • an3da, 7. januára 2013 o 21:57
    Diky za jednoduchý recept, hľadala som a medzi všetkými sa mi tento najlepšie pozdáva preto že tu nie sú vajcia. Zajtra budem robiť, včera mesiar zakáľal a pečeň je v chladničke, tiež aj bôčik. Mám aj škvarky, môžem ich pridať a asi koľko? Môž pridať aj horčicu či radšej nie?


  • an3da, 8. januára 2013 o 21:13
    Urobené. Výborné. Dala som aj škvarky, horčicu som nedala. Vyšlo mi šesť fľašiek, dve 500 g a ostatné 300 - 370 g. Mám ešte trochu pečeň, možno urobím s uvareným slepačím mäsom a škvarkami.


  • an3da, 9. januára 2013 o 09:59
    5 boli 500 g a jedna 400 g a ešte som dnes urobila s pečeňou a škvarkami, pol-pol, pridala som aj vývar z kosti, bude aj to dobrá.


  • ejmy911, 20. januára 2013 o 16:57
    Mnam dala by som si povedat a ona je taka tmava??Hihi malem som ju nenašla na tom chlebiku :)))))


  • megdesign, 13. mája 2013 o 20:54
    Jj taka tmava.... Mozno preto @sjuz pisala hned v prvom komente: "ešte by sa zišlo na fotke ukázať aj tú paštétu:)" Asi ju ani nezbadala... :)


  • eviana, 7. septembra 2013 o 21:46
    Ja by som namiesto cesnaku dala cibuľu, cesnak je príliš aromatický a pri tomto množstve potlačí ostatné chute. A do domácej zabíjačkovej sme pridávali aj vajíčka, ale zatvárali sme ju do konzerv, nie do pohárikov... ale samozrejme sto ľudí, sto chutí... inak vyzerá chutne :)


  • spetkasoli, 5. októbra 2013 o 22:42
    tak táto tvoja paštička nemá chybu milý@megdesign , už som ju robila niekolkokrát a všetkým veľmi chutila. Teraz práve robím synovi na loď, bude aj pre kámošov, dúfam, že zachutí aj im:) moc ti ďakujem za túto jednoduchú, ale výbornů dobrotu. Si veľmi šikovný chalan


  • megdesign, 21. októbra 2013 o 12:08
    @spetkasoli dakujem :)


  • megdesign, 21. októbra 2013 o 12:19
    @eviana prave ten cesnak tam ma byt, koli chuti a voni :) Ale sak daj si cibulu... :) (100 ludi-100 chuti)


  • hubata, 27. októbra 2013 o 11:58
    Surovú cibuľu až na vrch paštétového chleba ..... Krásny recept.


  • margaretka28, 21. novembra 2013 o 08:39



  • margaretka28, 21. novembra 2013 o 08:43
    Vyskúšala som a môžem povedať, že je výborná, trošku som sa bála toho cesnaku, lebo mám dosť veľké strúčiky, dala som len 8 ale kľudne mohlo ísť aj tých 12, akurát sa mi zdala trošku suchšia zrejme preto, že bol dosť chudý bôčik, treba asi mastnejší. Páči sa mi hlavne tá príprava, je to úplne jednoduché a nenáročné na suroviny, nôžem odporučiť :-)


  • smikova54, 28. decembra 2013 o 19:31
    není tu až toľko ingrediencii ,aby si ju zložil s troch receptov.Ešte si asi naj.nemal.


  • turek, 28. decembra 2013 o 20:05
    Suché,tmavé,cesnakové.O ničom.


  • tiginko, 29. decembra 2013 o 09:22
    robievame podobnú, na 1kg pečene dávame 1,5kg surovej slaniny, bez mäsa. Tento tvoj pomer @megdesign môže byť podľa mňa naozaj suchší. A ešte pridávame úplne dohneda, na poriadnej dávke husacej alebo kačacej masti, opečenú cibuľu (spolu s muškátovým orechom, soľou, korením) - koľko pečene, toľko cibule. Naozaj odporúčam pridať toho tuku viac @megdesign , uvidíš, že to bude lepšie. Dávam rovno surové, dvakrát premleté/premixované do pohárov a varím priamo v nich 2 hodiny. Skladované v chlade vydrží niekoľko mesiacov.


  • megdesign, 29. decembra 2013 o 16:37
    @smikova54 nejde o igerendiencie ale o ich pomer :)
    @turek ludia co ju skusali tvrdia daco ine :)
    @tiginko ja zas surove do poharov nedavam, nemam s tym dobre skusenosti.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc v Indii
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Píše Methi.

Veľká noc v Austrálii
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes od Palokuchki.

Veľkonočná saláma
Obe mandle v našej záhrade toho roku opäť zakvitli. Veľkoplodá ešte koncom februára a maloplodá o čosi neskôr. Kvitli dlho. Akoby čakali na prebúdzajúce sa včely.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 16/2014: Veľkonočná hostina Veľkonočná hostina
Časopis Varecha vo štvrtok 17. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist