Yakiniku -Japonske BBQ -Grilovacka

2010 - bez fotky2010, 1. októbra 2011
Yakiniku -Japonske BBQ -Grilovacka
Foto: 2010

No nie az tak velmi dlho, tvrdia ze prisla az po vojne z Koreji ale za tych par rokov sa rozvinula pomenila a stala Zobraziť celý popisNo nie az tak velmi dlho, tvrdia ze prisla az po vojne z Koreji ale za tych par rokov sa rozvinula pomenila a stala velmi "trendy"-moderna kde pri stole si kazdy griluje svoj kusok rozlicneho masa, vnutornosti alebo zeleniny. Co prikladam je len jedna forma z velmi tenko nakrajaneho masa. Ktora sa da lahko aplikovat aj doma ci na platni alebo v zahrade pri grile.

10 minut minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
marinada:
2 lyzice
1/2 lyzice
1 lyzica
1 lyzica




Postup

  1. 1

    Na velmi tenko cca 3 mm nakrajane hovadzie alebo bravcove sa da kupit v azijskych obchodoch ( v mrazakoch).Je to super lebo je hned hotove plus ho netreba tak vela ..( usetrite na navsteve date im salat a ryzu a vyzera toho vela ). Inac da sa to spravit aj doma ked mate znameho dakde v obchode ked maju elektricky krajac , maso zmrazite a trosku nechate rozmrazit a date si nakrajat na tenke platky ako hrubsiu sunku.Alebo mate doma velmi ostry noz a skuste to . Stoji to za pokus.

  2. 2

    V miske si spravime velmi jednoduchu marinadu zo sojovej omacky , naozaj ta Japonska je dobra ( Kikkoman ) ani husta ani moc slana. Pridame trochu sake , cukru a sezamoveho oleja a rostlaceneho cesnaku a vsetko premiesame .

  3. 3

    Tenko nakrajane maso dame marinovat na cca 10 minut. Rozohrejeme si panvicu alebo platnu na grile dame trosku oleja a rychlo poopekame . Prizdobime sezamovymi semienkami , servirujeme s ryzou a salatom podla chute.

Diskusia k receptu

helca103
vyzerá fakt dobre, sa čudujem,že tu nie je žiadny komentár.... len neviem, kto mi tak na tenúčko nakrája mäso :-)
babinka
ja takto tenucko krajam maso pri inom recepte, tusim, ze sa to volalo azu po tatarsky a tam ktosi napisal, ze mrazene, jemne uz odmrazene, sa dobre kraja. Robila som to, a skutocne to ide, este tento recept pouzijem ako inspiraciu, lebo neviem dodrziavat presne recepturu pri vareni :)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia