Yakiniku -Japonske BBQ -Grilovacka

Autor receptu: 2010

No nie az tak velmi dlho, tvrdia ze prisla az po vojne z Koreji ale za tych par rokov sa rozvinula pomenila a stala velmi "trendy"-moderna kde pri stole si kazdy griluje svoj kusok rozlicneho masa, vnutornosti alebo zeleniny. Co prikladam je len jedna forma z velmi tenko nakrajaneho masa. Ktora sa da lahko aplikovat aj doma ci na platni alebo v zahrade pri grile.

10 minut minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na velmi tenko cca 3 mm nakrajane hovadzie alebo bravcove sa da kupit v azijskych obchodoch ( v mrazakoch).Je to super lebo je hned hotove plus ho netreba tak vela ..( usetrite na navsteve date im salat a ryzu a vyzera toho vela ). Inac da sa to spravit aj doma ked mate znameho dakde v obchode ked maju elektricky krajac , maso zmrazite a trosku nechate rozmrazit a date si nakrajat na tenke platky ako hrubsiu sunku.Alebo mate doma velmi ostry noz a skuste to . Stoji to za pokus.
  2. V miske si spravime velmi jednoduchu marinadu zo sojovej omacky , naozaj ta Japonska je dobra ( Kikkoman ) ani husta ani moc slana. Pridame trochu sake , cukru a sezamoveho oleja a rostlaceneho cesnaku a vsetko premiesame .
  3. Tenko nakrajane maso dame marinovat na cca 10 minut. Rozohrejeme si panvicu alebo platnu na grile dame trosku oleja a rychlo poopekame . Prizdobime sezamovymi semienkami , servirujeme s ryzou a salatom podla chute.