Vyprážaný baklažán v cícerovom cestíčku
Autor receptu: 2010
Baklazan sa vypraza, griluje, obaluje , opeka vsade kde rastie od Spanielska az po Indiu.
Takze vyprazany baklazan v cicerovom cesticku. V Indii je to pakora na Sicilii je podobne
daco panelle v grecku melitzanokeftedes atd.
toto je fuzia ziaden presny recept specifickej krajiny.
10 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Do cicerovej muky pridame trosku kurkumi a soli a korenia pridavame vodu a za staleho miesania vydlickou vytvorime poloriedke cesticko.Neosupany umyty baklazan pokrajame na tenke platky a stedro namacame do ochuteneho cesticka.
- Do rozohriateho oleja (este lepsie do fritezy ) dame vyprazat do zlatista.
Dame vysusit na papierove servitky.
Servirovali sme so sojovou omackou zmiesanou s cinskym octom.
PS: ked je uplne cerstvy mlady baklazan nie je horky , ked sa neda zistit jeho povod treba ho namocit do osolenej vody min. 30 minut. a vysusit.