Foto: acar
Týchto medovníčkov nie je nikdy dosť, do vianoc ich pečieme aj trikrát :o).
20 minút
príprava
príprava
10 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Do preosiatej múky vmiešame cukor, orechy, škoricu a klinčeky.
- 2
Med za stáleho miešania zohrejeme nad parou a pridáme sódu bicarbónu. Vznikne pena, ktorú vlejeme do múky.
- 3
Pridáme vajcia a všetko spolu dobre vypracujeme.
- 4
Lepkavé cesto necháme odstáť v chlade, najlepšie do druhého dňa.
- 5
Odpočinuté cesto na doske rozvaľkáme na hrúbku ½ až ¾ cm a ozdobnými formičkami vykrajujeme medovníčky.
- 6
Poukladáme ich ďalej od seba na vymastený plech a potrieme žĺtkom.
- 7
Do stredu medovníčka spravíme jamku, dáme do nej slivkový lekvár a ozdobíme orechom.
- 8
Pečieme vo vyhriatej rúre.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Sú skvelé ... doteraz som tento istý recept pekávala bez lekváru ... ďakujem za príma tip ... odporúčam ostatným ...
My sme už piekli 4 dávky :o)
Dakujem :o)...velmi sa tesim, ze ,,moje" medovnicky robia sladke Vianoce aj vasej rodinke :o)...Prajem stastne a vesele Vianoce! :o)
do medovnickov nejde ziaden tuk...
Dakujem :o)...tiez Vam prajem stastne a vesele Vianoce :o)
Moje sú bez zdobenia, nebola som si totiž istá, či sa mi vydaria.
Ďakujem za recept a pridávam fotku.
Aj ja Vám prajem šťastné a veselé Vianoce! A v novom roku veľa zdravia, šťastia a lásky! :-) Jana
Dobry vecer Anicka 😊.
Medovnicky napecene? My sme uz upiekli 2 davky, mnam 😋.
Zelam Vam krasne Vianocne sviatky 😊. S pozdravom Jana