Vynikajúce medovníčky
Autor receptu: acar
Týchto medovníčkov nie je nikdy dosť, do vianoc ich pečieme aj trikrát :o).
20 minút príprava |
10 minút na 170 °C |
Postup
- Do preosiatej múky vmiešame cukor, orechy, škoricu a klinčeky.
- Med za stáleho miešania zohrejeme nad parou a pridáme sódu bicarbónu. Vznikne pena, ktorú vlejeme do múky.
- Pridáme vajcia a všetko spolu dobre vypracujeme.
- Lepkavé cesto necháme odstáť v chlade, najlepšie do druhého dňa.
- Odpočinuté cesto na doske rozvaľkáme na hrúbku ½ až ¾ cm a ozdobnými formičkami vykrajujeme medovníčky.
- Poukladáme ich ďalej od seba na vymastený plech a potrieme žĺtkom.
- Do stredu medovníčka spravíme jamku, dáme do nej slivkový lekvár a ozdobíme orechom.
- Pečieme vo vyhriatej rúre.