Vynikajúce medovníčky

Autor receptu: acar

Týchto medovníčkov nie je nikdy dosť, do vianoc ich pečieme aj trikrát :o).

20 minút
príprava
10 minút
na 170 °C

Postup

  1. Do preosiatej múky vmiešame cukor, orechy, škoricu a klinčeky.
  2. Med za stáleho miešania zohrejeme nad parou a pridáme sódu bicarbónu. Vznikne pena, ktorú vlejeme do múky.
  3. Pridáme vajcia a všetko spolu dobre vypracujeme.
  4. Lepkavé cesto necháme odstáť v chlade, najlepšie do druhého dňa.
  5. Odpočinuté cesto na doske rozvaľkáme na hrúbku ½ až ¾ cm a ozdobnými formičkami vykrajujeme medovníčky.
  6. Poukladáme ich ďalej od seba na vymastený plech a potrieme žĺtkom.
  7. Do stredu medovníčka spravíme jamku, dáme do nej slivkový lekvár a ozdobíme orechom.
  8. Pečieme vo vyhriatej rúre.