Výborná zmrzlina - bez strojčeka

Autor receptu: sovka62

Dievčatá v diskusii píšu o nanukových formičkách. V tom im neporadím, ale pridám recept na zmrzlinu, ktorú netreba zmrazovaťv strojčeku, takže sa hodí do nanukových formičiek.

15 minút
príprava

Postup

  1. Oddelíme žĺtky a bielky. Do bielkov pridáme ľadovú vodu, na hrot noža kyseliny vínnej a ušľaháme. Postupne pridáme cukor s vanilkovým cukrom a došľaháme do tuhej peny. Zľahka vmiešame žĺtky. Smotanu vyšľaháme do tuha a obe peny zmiešame. Vložíme do mrazničky najmenej na 8 hodín.
  2. Toto je recept na vanilkovú zmrzlinu, ktorá chutí podobne ako známa ruská zmrzlina. Pred zmrazením do nej môžeme podľa chuti pridať roztlačené alebo rozmixované ovocie, kakao, sekané pražené priešky, kúsky čokolády, drvený karamel a pod.