Plnená fašírka
Plnená fašírka

Výborná plnená minisekaná videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 16. januára 2024

Výborný obed alebo večera pre celú rodinu! Môže sa to jesť teplé, ale aj studené. Ako prílohu si môžete urobiť zemiaky, ryžu, alebo Zobraziť celý popisVýborný obed alebo večera pre celú rodinu! Môže sa to jesť teplé, ale aj studené. Ako prílohu si môžete urobiť zemiaky, ryžu, alebo všetko čo vám chutí.
Zdroj: Môj blog cesminazuenal.blogspot.com

6
porcií
45 minút
na 190 °C
Výborná plnená minisekaná (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

1 kg mleté
2-3 krajce, starší (alebo rožky, žemle)
2-3 ks
2 strúčiky
2 ks
1 PL
1 PL
2 KL
1 KL
125 g
Na plnenie:
 uvarené




Postup

  1. 1

    Z mäsa, namočeného chleba, postrúhanej cibule, cesnaku a ostatných udaných surovín si zamiešame zmes, ktorú následne rozdelíme na 6 rovnakých častí, guliek. Následne každú guľku mäsa trochu rozťapkáme, vložíme uvarené vajce a znova uzavrieme. Tieto minisekané uložíme do pekáča, ktorý sme trochu vytreli olejom. Olejom trochu potrieme aj vrch sekanej a vedľa nakrájame ešte kúsky masla. Pečieme vo vopred rozohriatej rúre na 190 °C cca 45 minút. Počas pečenia raz popolievame mäso so šťavou, ktorá sa okolo vypiekla.

  2. 2

    Podávame so zemiakovým pyré, s ryžou, pečenými zemiakmi atď. Výborné je to aj s chlebom a to teplé i studené. Hodí sa k tomu niečo kyslé z fľaše, alebo sladký kompót. Dobrú chuť !

    Výborná plnená minisekaná (videorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

farbuska
Robievam podobnú sekanú pod názvom "pštrosie vajce"(majorán a rascu nedávam, ale zvyčajne nejaké posekané čerstvé bylinky), ale obalenú v strúhanke a vyprážanú. Tvoj variant pečený v rúre sa mi vidí zdravší a nepochybne rovnako chutný. Nabudúce skúsim takto. Ďakujem.
chemik
@farbuska (17.1.2024 08:03)

Naprosto souhlasím s pečením v troubě, protože "pštrosí vejce" se při vyprážaní obvykle na povrchu připálí dříve než se vejce uvnitř pořádně ohřeje.
farbuska
@chemik (17.1.2024 10:57)

Veď aj mne sa páči pečenie v rúre, aj keď mne sa "pštrosie vajce" ešte nikdy nepripálilo a bolo dobre prepečené.
chemik
@farbuska (17.1.2024 11:42)

Malé nedorozumění - připaluje se pštrosí vejce smažené na oleji v pánvici, v troubě se peče pomaleji do barvy.
farbuska
@chemik (18.1.2024 18:02)

Žiadne nedorozumenie.:) Mne sa nepripaľuje na panvici, lebo pštrosie vajce som vždy pražila v menšom a hlbšom kastróliku v dostatku oleja. A teraz vyskúšam aj v tej rúre.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia