Výborná nátierka z kápie

ulicna11 - fotkaulicna11, 8. septembra 2012

Tento recept pochádza z Madarska,je starý,ale výborný.Používa sa ako príloha k jedlu,alebo ako prísada do jedál.Niečo ako kečup,alebo horčica.Je to pikantná nátierka,ale pre deti Zobraziť celý popisTento recept pochádza z Madarska,je starý,ale výborný.Používa sa ako príloha k jedlu,alebo ako prísada do jedál.Niečo ako kečup,alebo horčica.Je to pikantná nátierka,ale pre deti sa môže urobiť bez feferonniek.

Suroviny

2 kg
2 kg
1/4 kg
1 hlávka
1 lyžica
1 lyžica
3 dcl
1 dcl
1 lyžica
5 kusy




Postup

  1. 1

    Najprv pomelieme paradajky,dáme ichna pol hodiny variť.Potom do nich pridáme pomletu kapiu s cesnakom a feferonkami a ostatné prísady.Všetko spolu varíme až do zhustnutia,približne 1 hodinu.Trošku necháme prechladnúť,nemusí byť studené,rozmixujeme a dáme do fliaš.Sterelizujeme asi 2 minúty.

Diskusia k receptu

astheart
Zkusím. Protože jsem na to sama, zatím jen z poloviční dávky. Ale poslalajsem link sestře, která bydlí u rakouských a slovenských hranic a zavařuje ostošest, :). Zrovna v pátek tu byla na návštěvě a povídala, co všechno už "sterilizovala". Zní to moc chutně!
hviezdickaz
A staci to sterilizovat len tak,aby ti chytilo vicko? Nekazi sa? Nemam s tym totizto moc dobre skusenosti,tak by som to sterilizovala dlhsie...
isar
Myslím, že ak sa to rozmixuje variace, tyčovým kovovým mixérom, bude stačiť sterilizovať krátko. Veď sa to dlho varilo. Vyskúšam, pozdáva sa mi to.