Foto: salinka
Tento recept mám už niekoľko desiatok rokov, takže si nepamätám odkiaľ pochádza. Dôležité je, že torta je veľmi chutná:-)
na 180 °C
Suroviny
3 ks |
|
3 PL (kopcom) |
|
3 PL (kopcom) |
|
1/2 KL |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
400 ml |
|
200 ml |
|
1 PL |
|
z 1/2 citróna |
|
2 ks |
|
750 gr |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Celé vajcia vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme olej a nakoniec primiešame múku s práškom do pečiva.
-
3
Cesto nalejeme do tortovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov 25 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
-
4
Medzitým si pripravíme jablkovú plnku. Jablká ošúpeme, nakrájame na kocky a pomaly dusíme. Občas premiešame, aby neprihoreli.
-
5
Pred koncom pridáme 2 balíčky škoricového cukru. Jablká nenecháme úplne rozvariť, aby nám zostali kúsky jabĺčok. Plnku necháme vychladnúť.
-
6
Pripravíme si šľahačkovo-smotanovú zmes.
-
7
Vymiešame kyslú pochúťkovú smotanu s cukrom a citrónovou šťavou. Vyšľaháme šľahačku so smeta-fixom a opatrne spolu zmiešame.
-
8
Na vychladnutý korpus natrieme jablkovú plnku, na tú navrstvíme šľahačkovo-smotanovú zmes.
-
9
Tortu dáme aspoň na dve hodiny do chladničky (ak vydržíte:-)
Možno by bolo dobré upiecť koláč na celý plech, aby sme mali aj na druhý deň:-)
@cica , ďakujem a dnes idem piecť tvoj hruškový koláč:-)
Tvoja torta je uchvatna,a do chladnicky ?
Potom ked ochutnam ci je to OK
Ukladam do KK vdaka