Výborná jablková torta

Autor receptu: salinka

Tento recept mám už niekoľko desiatok rokov, takže si nepamätám odkiaľ pochádza. Dôležité je, že torta je veľmi chutná:-)

25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Celé vajcia vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme olej a nakoniec primiešame múku s práškom do pečiva.
  3. Cesto nalejeme do tortovej formy a pečieme pri teplote 180 stupňov 25 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť.
  4. Medzitým si pripravíme jablkovú plnku. Jablká ošúpeme, nakrájame na kocky a pomaly dusíme. Občas premiešame, aby neprihoreli.
  5. Pred koncom pridáme 2 balíčky škoricového cukru. Jablká nenecháme úplne rozvariť, aby nám zostali kúsky jabĺčok. Plnku necháme vychladnúť.
  6. Pripravíme si šľahačkovo-smotanovú zmes.
  7. Vymiešame kyslú pochúťkovú smotanu s cukrom a citrónovou šťavou. Vyšľaháme šľahačku so smeta-fixom a opatrne spolu zmiešame.
  8. Na vychladnutý korpus natrieme jablkovú plnku, na tú navrstvíme šľahačkovo-smotanovú zmes.
  9. Tortu dáme aspoň na dve hodiny do chladničky (ak vydržíte:-)