Výborná a lacná sekaná z chleba (fotorecept)

Autor receptu: archaa

Aj takto chutne môžete zúžitkovať zbytky staršieho chleba či pečiva...

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Starší chlieb namočíme do mlieka na viac hodín, aby sa dobre rozmočil.
  2. Keď už bude chlieb tak rozmočený, že sa bude dať ľahko urobiť takáto masa, tak môžeme pokračovať
  3. Zomelieme si cibuľu, cesnak, olivy a šampiňóny. Pridáme k pečivu s mliekom
  4. potom bylinky, soľ, korenie, rascu, muškát a vajíčka
  5. Premiesime a ak máme masu príliš riedku pridáme ovsené vločky. Formu si vymastíme a vysypeme strúhankou, navrstvíme prvú polovicu zmesi, poukladáme polovice natvrdo uvarených vajíčok
  6. Prikryjeme druhou polovicou masy a dáme do vyhriatej rúry piecť pri 180 stupňoch asi 60 minút
  7. Necháme vychladnúť, sekanú vyklopíme a nakrájame. Podávame so zeleninou, či šalátmi podľa chuti.