Výborná a lacná sekaná z chleba (fotorecept)
Autor receptu: archaa
Aj takto chutne môžete zúžitkovať zbytky staršieho chleba či pečiva...
4 porcie |
15 minút príprava |
60 minút na 180 °C |
Postup
- Starší chlieb namočíme do mlieka na viac hodín, aby sa dobre rozmočil.
- Keď už bude chlieb tak rozmočený, že sa bude dať ľahko urobiť takáto masa, tak môžeme pokračovať
- Zomelieme si cibuľu, cesnak, olivy a šampiňóny. Pridáme k pečivu s mliekom
- potom bylinky, soľ, korenie, rascu, muškát a vajíčka
- Premiesime a ak máme masu príliš riedku pridáme ovsené vločky.
Formu si vymastíme a vysypeme strúhankou, navrstvíme prvú polovicu zmesi, poukladáme polovice natvrdo uvarených vajíčok
- Prikryjeme druhou polovicou masy a dáme do vyhriatej rúry piecť pri 180 stupňoch asi 60 minút
- Necháme vychladnúť, sekanú vyklopíme a nakrájame. Podávame so zeleninou, či šalátmi podľa chuti.