Vtáčie mlieko

Vtáčie mlieko
Foto: orchidea
orchideaOrchidea, recept pridal: 23. februára 2012 14:19Ďalšie jeho recepty

Kedže sa nám žiadalo niečo sladké, urobila som vtáčie mlieko. Receptov na jeho prípravu je tiež viac. Ja pridávam recept, podľa ktorého som robila dnes.

Suroviny

6
porcií

Postup prípravy receptu

1

Z mlieka odliať asi 3 dl, pridať žĺtky a múku (nie kopcovité lyžice), dobre rozšľahať. Zvyšok mlieka variť s vanilkovým cukrom a kryštálovým cukrom.

2

Z bielkov vyšľahať tuhý sneh, lyžicou odkrajovať z neho kúsky- halušky a klásť na vriace mlieko. Asi minútu povariť, otočiť ich na druhú stranu a tiež povariť asi minútu. Vybrať na misku a vložiť ďalšie snehové halušky, pokračovať kým neminieme celý sneh.

3

Do vriaceho mlieka vliať odobraté mlieko zmiešané so žĺtkami a múkou. Povariť kým nevznikne riedky krém.

4

Hotové vtáčie mlieko naliať do pohárov, rozdeliť na porcie snehové halušky a podľa chuti prizdobiť lekvárom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • marcy, 23. februára 2012 o 14:47
    jéééj,asi som našla základ na egrešový zóós :-).... u nás bolo vtáčie mlieko v obľube,hlavne keď sa kojilo .....to sa aj do nemocnice nosilo a so zapráženou polievkou tvorba mliečka bola zaručená :o))


  • soncya, 23. februára 2012 o 15:12
    vynikajúce, osvedčené, len dávam miesto múky Zlatý klas.


  • marijanka712, 23. februára 2012 o 15:16
    zbožňujem, ale dávno som ho nerobila robím tak ako ty len miesto múky dávam 1 Zlatý klas - moje deti tomu hovorili super dobrotka....


  • izabella929, 23. februára 2012 o 15:37
    toto je krása a fajnotka.-))


  • tatranka, 23. februára 2012 o 15:39
    Robievam ho ak mám čerstvé vajíčka.Niekedy pekných pár rokov do zadu, v socializme,po narodení dieťatka nám ho nosili vo veľkých sklenených miskách.Naberačkou sme si mohli nabrať,koľko nám hrdlo ráčilo.Bolo to vraj kvôli úspešnému dojčeniu,aby mamičkám podporili tvorbu mliečka.
    No,ale o tom tvojom vtačom mliečku.Robím ho s vanilkovým pudingom a lyžicou maizény.Takú krémovú hmotu s múkou,robím do krémeša.
    Najradšej mám chutné bielkové halušky,keď si tak krásne hovejú na žltom krémiku.


  • radulienka, 23. februára 2012 o 15:44
    Toto som ako dieťa milovala, vždy mi ho robil môj tatino, keď som bola chorá, vtáčie mliečko dodáva silu a tým sa rýchlejšie uzdravuje, resp. ako @tatranka spomína, sa tvorí mlieko. Je treba sa fakt viac držať tých starých skúseností, nie je všetko dobré, čo je moderné.


  • trencanka, 23. februára 2012 o 15:55
    To je spomienka na skolsku jedalen uz poriadne daleko. Milovala som to ale moja mama to nevarila nikdy. Skoda.


  • bambulka51, 23. februára 2012 o 16:12
    nám so sestrou ho robievala maminka,bolo to také čudo-judo vždy sme sa divili že čo to vlastne je:))) ale chutilo nám aj našim deťom som ho robievala ale to len tak raz za čas nejak to človeka ani nenapadne robiť.Tvoje vtáčie mliečko chutí určite dobre.


  • betty21, 23. februára 2012 o 16:14
    Ja som to veľmi často robievala deťom, je to výborné a dala by som si ho aj teraz:)


  • zdenkas, 23. februára 2012 o 16:32
    Juj,dobre vypadá tvoje vtáčie mliečko,dala by som si.Čo najskôr musím isto spraviť.


  • marianne69, 23. februára 2012 o 16:44
    este som nikdy nerobila a vyzera to vyborne,doma si posusnaju:-)


  • sovka62, 23. februára 2012 o 17:20
    Pohádka mládí, ako hovoria bratia Češi. Ak sme chceli od mamy niečo sladké a hneď, bolo práve toto na rade. A jeden z mojich zaťov ho zbožňuje, čo mi pripomína, že mu ho musím zase raz po dlhšom čase spraviť.
    Mimochodom, viete, že Rusi tomu hovoria "ničevó"? Priliehavé, nie?


  • an3da, 23. februára 2012 o 17:21
    Aké je krásne, aj u nás sa dávno nerobilo, teraz sa mi zbiehajú slinky,
    dala by som si jeden pohár...


  • aroooo, 23. februára 2012 o 18:11
    Jój, či som ho dávno robila, dík za pripomenutie,už som aj zabudla ako, takže KK. @sovka ,ja poznám pod názvom pohádka mládí krupičnú kašu,


  • 3sandra3, 23. februára 2012 o 18:17
    no nádhera,,, a veru dala by som si,,, dávno som nemala,,, takže urobím


  • bubuayogi, 23. februára 2012 o 18:42
    fakt sa z toho tvori mliecko?? tak ukladam do KK ked raz budem mat babenko :) moja mamina mi to raz skusila uvarit, vtacie mlieko sa podarilo a bolo super ale tie snehove sa jej dako vo vriacom mlieku postracali, tak sme to nakoniec vypili zo salok :))


  • sylvinka, 23. februára 2012 o 18:55
    tak toto je pochúťka pre môjho muža...bude prekvapko!Diky!


  • rigocka, 23. februára 2012 o 19:16
    Aj ja ho robím so zlatým klasom a keď sa chcem manželovi líškať stačí,keď mu spravím vtáčie mlieko:))


  • dorisa, 23. februára 2012 o 19:20
    Mňam, musím si ho niekedy urobiť. Je to pochúťka, z detstva.


  • hankaanka, 23. februára 2012 o 19:56
    ... moja mamina ale ani ja sme do toho múku ani puding, či zlatý klas nedávali, ale mamina pridávala vždy troška rumu a tom sme ako deti mali obzvlášť radi ( rumu iba kvapku aby voňalo a nie aby s nás boli alkoholici)...


  • dadka2912, 23. februára 2012 o 20:03
    mamka nam to dost casto robievala aj ja mojim detom,ale uz davnejsie som to nerobila,len namiesto muky davam zlaty klas


  • vareska1, 23. februára 2012 o 20:35
    mnam, tento "hriech" spacham cez vikend :-) ... vyzera neodolatelne ;-)


  • vanilka111, 23. februára 2012 o 21:06
    mňam,toto milujem,ale veru som ho dávno nerobila,tiež dávam zlatý klas,je to jemnejšie ako s múkou,urobím čím skôr,vďaka za pripomenutie ;-)), mimochodom krásne naaranžované ..:-)


  • julica, 23. februára 2012 o 22:21
    mňam, toto je fajnovka


  • zrzava, 23. februára 2012 o 23:15
    no mne sa s tym detstvo nespaja, kedze som vtacie mlieko este nemala, ale tak hned sa mi vybavi film Zahrada


  • tykadielko, 24. februára 2012 o 09:36
    tak toto bola kedysi rýchlovka pre mlsné jazýčky....dnes to robím len občas...tvoje vyzerá mňamkovo :D


  • cica2, 24. februára 2012 o 14:15
    toto zbožňujem, krásne foto! :-)


  • marienka44, 24. februára 2012 o 23:01
    @Orchidea ,pekne foto , spomienka na detstvo. Aj ja by som chcela urobit vnucatam. Pytam sa, ci netreba do snehu aj cukor, aby bol tvrdy. Dakujem za odpoved.


  • zdezda, 25. februára 2012 o 08:18
    :-) mňaaaaaaaam, toto bolo moje obľúbené jedlo + dukátové buchtičky, maminka nám to varievala na MDD :-)


  • klaura, 25. februára 2012 o 09:06
    papaníčko môjho detstva ... dnes zapadlo trochu do úzadia ... a to je škoda ... ďakujem za pripomenutie ... :)


  • orchidea, 26. februára 2012 o 14:20
    ďakujem všetkým za pekné komentáriky, @marienka44 ja do snehu cukor niekedy dám niekedy nie, ale ten sneh pri varení stuhne, môžeš dať trošku cukru, tým určite nič nepokazíš a ak chceš, môžeš tiež namiesto múky použiť zlatý klas, mne však viac chutí tento múkový krém, to už každému podľa chuti.


  • ethanel, 9. marca 2012 o 01:26
    Tak toto mi robievala moja stara mama ked som este zil na SK ... hned si to ukladam do oblubenych :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist