Vtáčie mlieko

Autor receptu: orchidea

Kedže sa nám žiadalo niečo sladké, urobila som vtáčie mlieko. Receptov na jeho prípravu je tiež viac. Ja pridávam recept, podľa ktorého som robila dnes.

6
porcií

Postup

  1. Z mlieka odliať asi 3 dl, pridať žĺtky a múku (nie kopcovité lyžice), dobre rozšľahať. Zvyšok mlieka variť s vanilkovým cukrom a kryštálovým cukrom.
  2. Z bielkov vyšľahať tuhý sneh, lyžicou odkrajovať z neho kúsky- halušky a klásť na vriace mlieko. Asi minútu povariť, otočiť ich na druhú stranu a tiež povariť asi minútu. Vybrať na misku a vložiť ďalšie snehové halušky, pokračovať kým neminieme celý sneh.
  3. Do vriaceho mlieka vliať odobraté mlieko zmiešané so žĺtkami a múkou. Povariť kým nevznikne riedky krém.
  4. Hotové vtáčie mlieko naliať do pohárov, rozdeliť na porcie snehové halušky a podľa chuti prizdobiť lekvárom.