Vrstvené mäso s kalerábom (fotorecept)

Autor receptu: kukulienka71

Chcela som robiť kaleráby plnené mletým bravčovým mäsom, ale potom som vymyslela jednoduchšiu verziu, chuťovo takú istú, len je menej riadu a myslím, aj menej roboty :-)

4-6
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Použila som bravčové pliecko, ktoré som pomlela, pridala surové vajce, soľ a koreniny a pretlačený cesnak. Zmes som poriadne premiešala a pomyselne rozdelila na tri časti.
  2. Jenskú misu som vymazala bravčovou masťou a utľapkala na jej spodok prvú vrstvu mäsovej zmesy. Na ňu som pokrájala polovicu očistenej cibule a na veľkých slzách strúhadla som postrúhala jeden celý kaleráb, ktorý som potom jemne osolila. Zapla som rúru na 180 °C.
  3. Pokračovala som ďalšou vrstvou mäsa, potom pokrájanou druhou polovicou cibule a druhým kalerábom, zase som osolila. Celé som zakryla poslednou vrstvou mäsovej zmesy a pekne urovnala. Všetky vrstvy počas pečenia pustia šťavu, ktorá sa prepojí do vynikajúcej chuti mäsa a zeleniny. Zakryté som piekla celý čas na 180 °C 40 minút. Ak budete chcieť ako prílohu pečené zemiaky,môžete ich v teplovzdušnej rúre šupnúť na inú poličku, ja som ich dala po 20 minútach pečenia mäsa. Z upečeného vrstveného mäsa opatrne zlejeme šťavu, mala som asi 2,5 dcl. Uvidíte, bude mať vynikajúcu chuť ;-)
  4. Nechcela som ju zahusťiť Solamylom, ani múkou, tak som pridala prepasírované steril. paradajky a trocha som to celé zredukovala.
  5. Pred zredukovaním by sa dala použiť aj ako krémová polievka s nastrúhaným syrom, ale bola by to len jedna porcia. Ešte som ju precedila a poliala som ňou každú porciu mäsa na tanieri. K tomuto jedlu sa hodí aj zeleninový šalát, komu ako :-)
  6. Viem si predstaviť pred dokončením pečenia posypať mäsovú zmes strúhaným syrom, odkryť a trochu zapiecť, ale tentokrát som bola zvedavá na chuť mäsa s kalerábom. Veľmi mi šmakovalo, dúfam, bude aj vám :-)