Voňavý camembert pečený v rúre

mycake - fotkamycake, 27. novembra 2016
Voňavý camembert pečený v rúre
Foto: mycake

Výborný a hlavne veľmi rýchly recept, ktorý sa nám zavďačí fantastickou chuťou. Na tejto delikatese si s radosťou pochutnávajú Francúzi a keď ochutnáte, hneď Zobraziť celý popisVýborný a hlavne veľmi rýchly recept, ktorý sa nám zavďačí fantastickou chuťou. Na tejto delikatese si s radosťou pochutnávajú Francúzi a keď ochutnáte, hneď zistíte prečo. Recept je zo stránky www.MyCake.sk

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

2 ks
2 strúčiky
2 vetvičky
 (alebo olivový olej)




Postup

  1. 1

    Alobalom si vysteliem okrúhlu zapekaciu misku, položím naň tenký plátok masla a syr. Ak si kúpil/a syr v drevenej krabičke, obal zo syra vyhoď a syr vlož späť do krabičky, v ktorej ho aj upečieš. Do syra si zhora špičkou noža urobím zárezy a vtlačím do nich na tenké plátky nakrájaný strúčik cesnaku a na kúsky natrhaný tymián. Vrch pokvapkám pár kvapkami medu.

  2. 2

    K syru na plech priložím nakrájanú bagetu potretú bylinkovým maslom alebo pokvapkám olivovým olejom a spolu so syrom dám piecť do rúry na 20 minút na 180 °C. Hotovo:)

Diskusia k receptu

luss44
tak toto by som zlupla raz dva :) Syry milujem, určite niekedy skúsim na večeru, dokonca aj bylinkové maslo mám, no super rcp.
haji
Rychlá a vděčná sýrová dobrota, s medem jsem ještě nikdy nedělala, nemám odvahu. Chutný receptík!
marikaa
to vonia až k nám. kolegyňa už vyskúšala dnes na večeru, sa zalizovali a zapíjali fajnovým vínečkom. zajtra kupujem cammembert....
veronikkka
všetko po mojej chuti, camembert milujem v každej úprave :-)
odo mňa za 5*
evelynba
Musí to byť naozaj super, mám doma 4 camemberty, takže určite skúsim. V jednoduchosti je krása. 5***** Len na jednej veci som sa pozastavila - tá bageta za 20 min. v rúre, a ešte k tomu nakrájaná - nie je vysušená, nie je z nej suchár? Nebolo by lepšie pridať ju tam neskôr?
mycake
@Haji (27.11.2016 19:00)

Mila Haji, tym, ze je tam len par kvapiek medu, netreba sa bat:)) v kombinacii s bylinkami je to naozaj lahoda, ani ho tam nezbadate:)...alebo ho mozete nahradit javorovym sirupom:))
..ak predsa nie ste presvedcena, poukladajue na vrch zopar platkov jablcok, vlasske orechy, alebo slaninku...variacii je nespocetne mnozstvo, no nam sa velmi osvedcila prave tato..:)) verim, ze si pochutnate :))
mycake
@Evelynba (28.11.2016 14:39)

Mila Evelyn, robila som to uz par krat a nikdy sa mi nestalo,ze bola vysusena, bola chrumkava a presne pasovala k syru...to masielko ju zjemnilo:) ale urcite to zavisi aj od typu rury, tak kludne pridajte neskor ak mate rada makksie....mali sme doma aj vyborny cersvy chlebik a nezapekali sme ho vobec, ale ta bagetka predsa len ma nieco do seba)
kecemis
Dobre vediet. Pekne a chutne rychle posedenie pri pecenim camemberte, s mnohymi moznymi variaciami. Vhodne aj na teplejsi cas a priprave na vonkajsom grille.
haji
@Mycake (28.11.2016 17:02)
Děkuji za odpověď, jsi milá, já se s tím nějak vypořádám, nebojaj! Jen se dodrapím ke Camembertu, vyzkouším! Máš moc hezký blog, jsi šikulka!!
radka22humka
Určite vyskúšam tento receptík:-) Tak ako písali aj ostatné babule, milujem syry a vedela by som ich jesť aj od rána do večera ;-)Dokonca som si včera pozerala fb stránku biggreenegg-u a tam mali tiež post že grilovali encián a na vrchu bola marmeláda. Mňam hneď by som si dala. Toto je pre mňa TOP jedlo:-)
mycake
@Haji (28.11.2016 19:58)

Mila Hani, dakujem za krasne slova:) velmi potesili....s blogom len pomaly zacinam, tak ma povzbudzuje kazdy komentar ci zdielanie, takbudem sa nadalej snazit inspirovat:))
1x haji
denisscha
@Radka22humka (29.11.2016 15:22)

Radik dobra volba :-) Z vlastnych skusenosti mozem potvrdit ze encian zo zeleneho vajicka chuti skvele :-) Cez leto pomaly kazdy tyzden sme grilovali a dost casto aj syr, ci uz encian alebo plesnivy. My sme tiez taka syrova rodina ;-)
martali
Vyskúšali sme a mozem odporúčať.Nechala som ho trochu postáť uz nachystany.Všetkým chutil, k tomu bageta s bylinkovym maslom,pekne chrumkava.