Voňavý camembert pečený v rúre

Autor receptu: mycake

Výborný a hlavne veľmi rýchly recept, ktorý sa nám zavďačí fantastickou chuťou. Na tejto delikatese si s radosťou pochutnávajú Francúzi a keď ochutnáte, hneď zistíte prečo. Recept je zo stránky www.MyCake.sk

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Alobalom si vysteliem okrúhlu zapekaciu misku, položím naň tenký plátok masla a syr. Ak si kúpil/a syr v drevenej krabičke, obal zo syra vyhoď a syr vlož späť do krabičky, v ktorej ho aj upečieš. Do syra si zhora špičkou noža urobím zárezy a vtlačím do nich na tenké plátky nakrájaný strúčik cesnaku a na kúsky natrhaný tymián. Vrch pokvapkám pár kvapkami medu.
  2. K syru na plech priložím nakrájanú bagetu potretú bylinkovým maslom alebo pokvapkám olivovým olejom a spolu so syrom dám piecť do rúry na 20 minút na 180 °C. Hotovo:)