Višňový džem so škoricou

redakcia - fotkaredakcia, 7. júla 2009

4 poháre po 350 ml

5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 balíček
330 g
1 balíček




Postup

  1. 1

    Umyté a odkôstkované višne mierne rozmixujeme alebo nakrájame na kúsky a vložíme do hrnca. Pridáme škoricový cukor.

  2. 2

    Z odváženého cukru odoberieme 2 lyžice a zmiešame s Gelfixom Super. Pridáme k ovociu a za občasného miešania privedieme do varu. Pridáme zvyšný cukor a za stáleho miešania varíme minimálne 5 minút.

  3. 3

    Potom odstavíme z platne. Džem ihneď plníme do pripravených pohárov a uzavrieme. Poháre obrátime asi na 5 minút dnom hore. Ak používame jednorazové viečka (bez závitu), poháre neobraciame.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia