Višňovica - druhá časť

Autor receptu: babkamt

V prvej časti som písala len postup výroby višňovice,teraz pridávam aj fotky.Ešte som natrhala potrebné množstvo višní,tak som aj ja spravila likér.

Suroviny

Postup

  1. 3 kilá tmavých umytých višní aj s kôstkami prekladám v 5 litrovom pohári na zaváranie s 1,5 kg cukru. Aby sa mi to lepšie miešalo,dala som višne do dvoch pohárov.
  2. Poháre som zakryla gázou.Za stáleho premiešania,ja som zo začiatku,kým sa pustila šťava,miešala každý deň.Višne nechám odstáť 8 - 9 týždňov,stále premiešavam.Na fľašu som si nalepila lístok,na ktorom mám napísané , kedy som višne nakladala a dátum , kedy ich mám stiahnuť.
  3. Po uplynutí 9 týždňov som višne scedila cez sitko,do ktorého som vložila gázu. Do scedenej višňovej šťavy pridám 2 kusy rumovej esencie ,1 liter destilovanej vody a ja som pridala štvorročnú čerešňovicu 52.Za mladi sme chodili do Maďarska na Jamaika rumovú esenciu.
  4. Všetko spolu premiešam,nalejem do fliaš .Tento likér vydrží dlho,ak sa ovšem rýchlo nevypije.Ja som naliala do dvoch kalíškov,jeden pre mňa a druhý ponúkam tomu,kto má naňho chuť.Na zdravie.