Višňový koláč
Višňový koláč

Višňová bublanina v okrúhlej forme

luwinka - fotkaluwinka, 7. augusta 2021
Višňová bublanina v okrúhlej forme
Foto: luwinka

Veľmi chutná bublanina, ľahučká, chutí naozaj skvelo. Piekla som ju v okrúhlej forme s priemerom 22 cm.

12
porcií
35 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks
120 g
180 g
1 bal.
100 ml
100 ml
1 menší pohár
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do peny. Postupne pridávame olej a zamiešame. Múku rozmiešame s práškom do pečiva a pridáme do cesta. Pridáme mlieko a vymiešame dohladka. Z bielkov vyšľaháme sneh dotuha a zľahka ho zamiešame do cesta. Formu vymastíme tukom a vysypeme múkou, vlejeme do nej hotové cesto. Odkôstkované višne scedíme na sitku, aby v nich nebola prebytočná šťava. Dáme ich na vrch koláča. Pečieme v rozohriatej rúre 35 minút na 180 stupňov.

  2. 2

    Upečený koláč necháme vychladnúť a potom ho vyklopíme z formy.

    Višňová bublanina v okrúhlej forme - obrázok 2
  3. 3

    Potom ho posypeme po vrchu práškovým cukrom.

    Višňová bublanina v okrúhlej forme - obrázok 3
  4. 4

    Porežeme ho na kúsky. Tu je v reze.

    Višňová bublanina v okrúhlej forme - obrázok 4
  5. 5

    Na tácke.

    Višňová bublanina v okrúhlej forme - obrázok 5

Diskusia k receptu

zolik
@luwinka
Dakujem za recept. Vyborny na tortovu 22cm formu. Robila som s cernicami. Klesli dole Ale to voneinander Nevada. Pouzila som 4 vajcia (boli take mensie).
Pozdravujem






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia