Vincúrov jahňací chrbát (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Alebo jahňací chrbát na spôsob vinohradnícky, teda s hroznom.

5
porcií
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Jahňacie mäso som umyla, osušila.
  2. Na panvicu som dala roztopiť maslo a mäso som opiekla z oboch strán.
  3. Mäso som vybrala na tanier a do výpeku som pridala nakrájanú prerastenú slaninu, cibuľu a cesnak.Všetko spolu som opiekla.
  4. Pridala som nakrájanú paradajku na drobno a podliala vínom.
  5. Vložila som mäso.,osolila a okorenila.
  6. Pridala som kečup.
  7. Bobkový list, korenie nové aj čierne,klinčeky, borievky , rozmarín a opäť trošku vína.Takto som dusila mäso pod pokrievkou.
  8. Stolové hrozno som umyla a prekrojila.
  9. Pridala som ho k mäkkému mäsu.Už iba 10 min. nechala prejsť varom na slabšom plameni.Je potrebné aby sa chuť hrozna dostala do šťavy, ale bobule sa nerozvarili.
  10. Hotové mäso.
  11. Pokiaľ sa dusilo mäso, uvarili sa zemiaky 7 min. scedila som ich a opiekla na na panvici.
  12. Prajem vám dobrú chuť.