Vincúrov jahňací chrbát (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Alebo jahňací chrbát na spôsob vinohradnícky, teda s hroznom.
5 porcií |
10 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup
- Jahňacie mäso som umyla, osušila.
- Na panvicu som dala roztopiť maslo a mäso som opiekla z oboch strán.
- Mäso som vybrala na tanier a do výpeku som pridala nakrájanú prerastenú slaninu, cibuľu a cesnak.Všetko spolu som opiekla.
- Pridala som nakrájanú paradajku na drobno a podliala vínom.
- Vložila som mäso.,osolila a okorenila.
- Pridala som kečup.
- Bobkový list, korenie nové aj čierne,klinčeky, borievky , rozmarín a opäť trošku vína.Takto som dusila mäso pod pokrievkou.
- Stolové hrozno som umyla a prekrojila.
- Pridala som ho k mäkkému mäsu.Už iba 10 min. nechala prejsť varom na slabšom plameni.Je potrebné aby sa chuť hrozna dostala do šťavy, ale bobule sa nerozvarili.
- Hotové mäso.
- Pokiaľ sa dusilo mäso, uvarili sa zemiaky 7 min. scedila som ich a opiekla na na panvici.
- Prajem vám dobrú chuť.