Viedenský rezeň (fotorecept)
Autor receptu: tinca
Alebo teľací Wiener schnitzel, chutí výborne, myslím že patrí viac k slávnostným jedlám, vzhľadom k cene teľacieho mäsa. Ale aj v pekle sú raz hody.
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si všetky suroviny. Teľacie stehno si upravíme, ak treba ho odblaníme a mäso nakrájame na plátky-rezne. Jemne naklepeme, po okrajoch narežeme, aby sa nekrútilo, osolíme a okoreníme.
- Obalíme v trojobale - múka hladká, rozšľahané vajcia a strúhanka. POZOR! Vajíčka neriedime mliekom, tak ako pri klasických rezňoch.
- Vypražíme na čistej bravčovej masti, víta sa domáca.
- Podávame s majonézovým zemiakovým šalátom, rezom citróna a vetvičkou petržlenovej vňate. Ale môže to byť aj zemiakový šalát s nálevom, bez majonézy,
Dobrou vizitkou rezňa je tzv. bublina, ktorá sa mi urobila a vidno ju na reze čelného obrázku.
Dobrú chuť!