Viedenský rezeň (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Alebo teľací Wiener schnitzel, chutí výborne, myslím že patrí viac k slávnostným jedlám, vzhľadom k cene teľacieho mäsa. Ale aj v pekle sú raz hody.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny. Teľacie stehno si upravíme, ak treba ho odblaníme a mäso nakrájame na plátky-rezne. Jemne naklepeme, po okrajoch narežeme, aby sa nekrútilo, osolíme a okoreníme.
  2. Obalíme v trojobale - múka hladká, rozšľahané vajcia a strúhanka. POZOR! Vajíčka neriedime mliekom, tak ako pri klasických rezňoch.
  3. Vypražíme na čistej bravčovej masti, víta sa domáca.
  4. Podávame s majonézovým zemiakovým šalátom, rezom citróna a vetvičkou petržlenovej vňate. Ale môže to byť aj zemiakový šalát s nálevom, bez majonézy, Dobrou vizitkou rezňa je tzv. bublina, ktorá sa mi urobila a vidno ju na reze čelného obrázku. Dobrú chuť!