Viedenský guláš z daniela

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso nakrájame na rovnaké kúsky, opečieme cibuľku na tuku dohneda, pridáme med, lekvár, po chvíli vložíme mäso a za stáleho miešania restujeme, kým sa nezavrie, zaprášime paprikou, vsypeme borievky, pridáme korenie a soľ a podlejeme vínom. Keď sa víno zredukuje, pridáme paradajkový pretlak, urestujeme a podlejeme vodou, dusíme do mäkka.
  2. V priebehu dusenia prilievame vodu alebo vývar. Guláš nezahusťujeme. Pred koncom pridáme prelisovaný cesnak, dosolíme a dokoreníme.
  3. Na zvýraznenie chuti môžeme počas dusenia pridať rozmarín. Brusnice pridávame až na tanieri; spolu s viedenskou knedľou.