Viedenský guláš z daniela
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup- Mäso nakrájame na rovnaké kúsky, opečieme cibuľku na tuku dohneda, pridáme med, lekvár, po chvíli vložíme mäso a za stáleho miešania restujeme, kým sa nezavrie, zaprášime paprikou, vsypeme borievky, pridáme korenie a soľ a podlejeme vínom. Keď sa víno zredukuje, pridáme paradajkový pretlak, urestujeme a podlejeme vodou, dusíme do mäkka.
- V priebehu dusenia prilievame vodu alebo vývar. Guláš nezahusťujeme. Pred koncom pridáme prelisovaný
cesnak, dosolíme a dokoreníme.
- Na zvýraznenie chuti môžeme počas dusenia pridať rozmarín. Brusnice pridávame až na tanieri; spolu s viedenskou knedľou.
|