Viedenská knedľa (fotorecept)

Autor receptu: jerica

Tento recept mám od rodinnej kamarátky Ľubky z Plaveckého Podhradia. Nedá mi ho nedať na VARECHU, hoci si myslím, že niektoré gazdinky ho poznajú. Dodržiavala som postup aj množstvo, výsledok veľmi chutné knedle.

Postup

  1. Rožky nakrájať na drobné kocky cca 1cm, v mlieku rozšľahať vajcia, olej, múku, soľ,vňať , zmes poliať na nakrájané rožky, zľahka premiešať, nechať vsiaknuť cca 30 min.
  2. Ruky do studenej vody namočiť a tvarovať gule, dobre postláčať, aby neboli kostrbaté.
  3. Vyvariť v osolenej vode 15 min. V pol čase popretáčať dole hubou.
  4. Hotové potrieť masťou. Krájať na plátky, na druhý deň po naparení sú ešte chutnejšie. Podávam k omáčkam (sviečková na smotane, na foto je hubová krémová)