Vianočný skladaník (fotorecept)

Vianočný skladaník (fotorecept)
Foto: vavan
vavanVavan, recept pridal: 4. decembra 2011 18:26Ďalšie jeho recepty

tento veniec sa u nás robí namiesto štedráku

Suroviny

40-50
minút
na 180° °C

Postup prípravy receptu

1

Z droždia,1KL kryštálového cukru a vlažného mlieka si pripravíme v šálke kvások.
Vianočný skladaník (fotorecept) - obrázok 1

2

Do misy si pridáme polohrubú múku so štipkou soli pridáme cukor žĺtky,zmäknuté maslo a na koniec vykysnutý kvások a zbytok vlažného mlieka vypracujeme hladké cesto a necháme 20 minút kysnúť.
Vianočný skladaník (fotorecept) - obrázok 2

3

Vykysnuté cesto si rozdelíme na 24 dielov a tvarujeme guľky nezľaknite sa že sú malé mne vyšli (40g) to tak má byť prikryjeme utierkou a necháme zas 20 minút kysnúť.Medzitým si pripravíme plnku:Maková všetky sypké suroviny spolu zmiešame a zabaríme 0,5dcl mlieka takisti pripravíme aj orechovú.Tvarohová:všetky suroviny spolu zmiešame môžme pridať hrozienka alebo brusnice
Vianočný skladaník (fotorecept) - obrázok 3

4

Vykysnuté guľky rozvaľkáme do elipsy a plníme 6ks najprv makovou plnkou preložíme na polovicu a kraje dobre popritláčame,plnka musí byť hustá
Vianočný skladaník (fotorecept) - obrázok 4

5

6ks lekvárovou plnkou,6ks tvarohovou plnkou,6ks orechovou plnkou,a odložíme si každé zvlášť aby sme si to nepomotali
Vianočný skladaník (fotorecept) - obrázok 5

6

Bávovkovú formu s priemerom 24cm si vymastíme maslom a postupne ukladáme do formy spojom dolu striedavo makový,lekvárový,tvarohový,orechový takto postupujeme až do minutia naplneného cesta
Vianočný skladaník (fotorecept) - obrázok 6

7

Trochu popritláčame aby sme mali vyplnenú celú formu a dáme piecť do studenej rúry na spodnú priečku a pečieme pri teplote 180°C 40 až 50 minút mne to trvalo 45min,treba odsledovať každá rúra pečie inak
Vianočný skladaník (fotorecept) - obrázok 7

8

Upečený veniec necháme vychladnúť a prevrátime na podnos,posypeme práškovým cukrom a môžme podávať.Krájame zo šikma ako metrový koláč Sladkú dobrú chuť!
Vianočný skladaník (fotorecept) - obrázok 8

9

Až by si niekto chcel pripraviť takúto ozdobu na vianočnú tortu prikladám postup: Na vianočnú hviezdu z hmoty potrebujeme plechovú košíčkovú formu ktorú si obalíme potravinárskou fóliou,lístkové vykrajovátko,kúsok cery bielu hmotu na vykrajovanie ja som použila hmotu marshmalow a zlaté perličky
Vianočný skladaník (fotorecept) - obrázok 9

10

z hmoty formičkou namastenou cerou vykrajujeme na jeden kvet 12 lístkov ktoré si hrotom noža narýhujeme po strede a na krajoch a postupne skladáme kvet najprv si spojíme k sebe prvé dva lísky
Vianočný skladaník (fotorecept) - obrázok 10

11

pridáme ďalšie dva lístky
Vianočný skladaník (fotorecept) - obrázok 11

12

z druhej strany pripojíme ďalšie dva lístky
Vianočný skladaník (fotorecept) - obrázok 12

13

medzi medzery postupne pripájame ďalších 6 lístkov v strede stlačíme a do stredu dáme zlaté guličky a necháme zaschnúť.
Vianočný skladaník (fotorecept) - obrázok 13

14

Lístky: hmotu si zafarbíme na zeleno,vykrojíme tou istou formičkou namastenou cerou lístky,hrotom noža narýhujeme a skladáme na potravinárskej fóliii do hviezdy keď chcete aby lepšie lístky vynikli tak použite väčšiu formičku a zaschnuté hviezdy položte na zelené lístky a necháme voľne vyschnúť ak by sa vám to nespojilo treba to spájať s malým štetcom namočeným do vody ja som nepotrebovala záleží od hmoty ktorú použijete tieto lístky som tu na ozdobu nepoužila lebo sa mi prepadávali do venca.
Vianočný skladaník (fotorecept) - obrázok 14



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • vierik, 4. decembra 2011 o 20:09
    Zaujímavý a krásny skladaník a tá ružička je super 1*.


  • pivonka, 4. decembra 2011 o 20:22
    Dva recepty v jednom príspevku - takýto skladaník je pre mňa novinka. Zaujímavé a aj dosť prácne. A krásny kvet, si veľmi šikovná.


  • marcy, 4. decembra 2011 o 20:25
    krásne,zaslúži odmenu.....dva v jednom,ako píše @pivonka :)


  • vavan, 4. decembra 2011 o 20:35
    @vierik @pivonka @marcy Ďakujem za vaše milé slová ste zlaté.


  • jamarlen, 4. decembra 2011 o 20:57
    @vavan , mne sa zasa najviac páči tá fotogtafia, kde sú už poskladané do formy - krásnučké cestíčko, krásny tvar, hoci ja vlastne kysnuté ani neobľubujem, táto foto mi možno zmení chute:)!


  • mojack, 4. decembra 2011 o 21:13
    Robievam ale v babovkovej forme. Urobím guľaté buchtičky- naplnené a poukladám ako príde. Ukladám -KK, zujímavé je tvoje ukladanie, krásne kvietky.


  • tinca, 4. decembra 2011 o 22:11
    @vavan sa prekonávaš, nádhera a to úvodné foto nemá chybičku




  • kristina47, 4. decembra 2011 o 22:24
    fantastické,rada pečiem kysnuté,takže toto určite upečiem už aj vkladám do kk.Si šikulka.


  • helca103, 4. decembra 2011 o 22:31
    velmi pekne spracovaný postup, krásny koláčik aj tie kvietky si zaslúžia pochvalu. Musím to raz vyskúšat takto naskladat na seba


  • babav, 5. decembra 2011 o 05:55
    @vavan , krasny je...ukladam si tvoj recept a tohorocny sterdak poskladam podla teba;-).Ja peciem toceny...takto:
    ttp://varecha.pravda.sk/recepty/osie-hniezdo-s-trojakou-plnkou-fotorecept/9905-recept.html


  • tatranka, 5. decembra 2011 o 09:48
    Toto je vlastne v zaujímavom vydaní štedrák.Je to veľmi múdro vymyslené.Recept si ukladám,možno po rokoch vymením za svoj veľký štedrák tento tvoj skladaný zákusok.Už je v KK.


  • palokuchki, 5. decembra 2011 o 11:24
    Velmi pekne si to vymyslela. Si naozaj velmi sikovna.


  • orchidea, 5. decembra 2011 o 12:29
    Pripájam sa k pochvalám. Krásne dielo.


  • mataliptak, 5. decembra 2011 o 12:43
    nááááádherné dielo ... klobúk dole ...


  • dorisa, 5. decembra 2011 o 12:56
    Pekne si sa s koláčom vyhrala, chválim.


  • remcula, 5. decembra 2011 o 13:22
    Nikdy nepřestanu obdivovat lidičky, kteří umí něco tak nádherného!! Bomba!


  • hannah22, 5. decembra 2011 o 15:16
    šikovná a tvorivá - reeptík aj foto - nádhera :)))


  • dogagador, 5. decembra 2011 o 15:41
    Velmi pekne


  • katka1313, 5. decembra 2011 o 16:01
    Náročný, ale veľmi pekný a určite chutný koláčik....vyskúšam, ukladám.


  • zdenka1009, 5. decembra 2011 o 16:44
    Ďaľší orginálny koláčik aj s krásnym kvietkom.


  • janger, 5. decembra 2011 o 18:28
    Narocne na pripravu, ale teda stoji to za to! Krasny kolac.


  • vavan, 5. decembra 2011 o 19:06
    @tinca takisto ako ty @kristina47 @helca103 Ďakujem @babav aj ten tvoj je inšpirujúci @tatranka Ďakujem @palokuchki to si aj ty


  • vavan, 5. decembra 2011 o 19:12
    @orchidea @mataliptak @dorisa @hannah22 @dogagador @katka1313 @zdenka1009 @janger Ďakujem vám všetkým za vaše milé slová @remcula Ďakujem ale vôbec to nie je zložité to bez problémov zvládneš aj ty


  • sneica, 6. decembra 2011 o 19:28
    krasny Vianocny skladanik,a krasne zdobenie...


  • cica2, 6. decembra 2011 o 21:12
    wau, ja nemám slov....niečo prekrásne!!!!


  • diabambulka, 8. decembra 2011 o 20:43
    gratulujem :-)


  • dorisa, 8. decembra 2011 o 21:03
    Zaslúžená výhra:) blahoželám


  • 3sandra3, 8. decembra 2011 o 21:12
    to je nádhera


  • ola111, 8. decembra 2011 o 22:08
    Blahoželám!


  • janger, 8. decembra 2011 o 23:38
    Srdecne blahozelam.


  • hubarka35, 8. decembra 2011 o 23:39
    gratulujem k výhre....


  • nicopopa, 9. decembra 2011 o 01:37
    Blahoželám ku výhre .


  • jerica, 9. decembra 2011 o 12:50
    @vavan no čo už ja zažijem , jeden recept lepší ako druhý , ako som otvorila Tvoj recept priznám sa , že som zavzdychla óóóch aký krásny výsledok , len to bola parádna fuška, gratulácia je na mieste,páči sa mi receptík len neviem kedy príde na rad k realizácii , ale zato si ho ukladám:-) .


  • anaska, 9. decembra 2011 o 19:11
    @vavan , srdečne gratulujem k výhre, krásna úvodná foto, postup i výsledok pečenia aj zdobenia.


  • vavan, 10. decembra 2011 o 13:56
    @sneica @cica2 @3sandra3 @anaska Ďakujem vám za milé komentáre je to od vás veľmi milé @jerica Ďakujem je to od teba veľmi milé aj tvoje recepty sú úžasne inšpirujúce len to sa nedá všetko stíhnúť okomentovať to by som musela mať prechodné bydlisko varecha.sk ;-) aj tebe blahoželám k výhre.


  • vavan, 10. decembra 2011 o 14:04
    @dorisa @diabambulka @ola111 @janger @hubarka35 @nicopopa
    Ďakujem Vám za blahoželania a redakcii k oceneniu môjho receptu
    a všetkým spoluvýhercom SRDEČNE BLAHOŽELÁM !!!!!!


  • cica2, 12. decembra 2011 o 17:14
    wau môj tajný tip na výhru vyšiel, z celého srdca ti @vavan gratulujem:-D


  • cica2, 12. decembra 2011 o 17:16
    ináč to nie je zlý nápad a mať aj prechodné bydlisko varecha.sk :-)) ...lebo tiež všetky recepty nestíham, stačí že som tu nie pár dní a mám čo dobiehať :-))



Pridanie komentáru:
Ďalšie komentáre sa k tomuto receptu momentálne nedajú pridávať. Pretože autor receptu buď tento recept vypol (zmenil na skrytý), alebo v ňom autor robil úpravy a recept čaká na schválenie administrátormi.

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist