Foto: elisticka
Tieto rožteky, niekto ich volá parížske nechýbajú na vianočnom stole a preto som urobila celiatickú verziu aj pre bezlepkáčov.....zo stola miznú ako prvé:-))) urobila Zobraziť celý popisTieto rožteky, niekto ich volá parížske nechýbajú na vianočnom stole a preto som urobila celiatickú verziu aj pre bezlepkáčov.....zo stola miznú ako prvé:-))) urobila som celú dávku ale stačí aj polovica.....
porcií
príprava
na 80 °C
Suroviny
Cesto: | |
250+250 g |
|
150 ml |
|
5 ks |
|
150 g, (klasilka hladka) |
|
100 g |
|
plnka: | |
1000 ml |
|
200 g |
|
3 a 1/2 ks |
|
500 g |
|
125 g |
|
4 PL |
|
Poleva: | |
250 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
6 pl |
|
Postup
-
1
pripravíme si všetko na pečenie (pri klasických receptoch pridajte hladkú múku )
-
2
do kastrola dáme cukor kryštalový zalejeme vodou a uvaríme na niť asi 5 minút
-
3
bielky vyšľaháme s cukrom praškovým a prilememe za stáleho mixovania tenkým prúdom sirup a ešte mixujeme 5 minút (je to lepšie ako robiť sneh nad parou)
-
4
už len ručne primiešame zmes múky a orechov
-
5
cesto preložíme do sáčka s ozdobnou špicou
-
6
a striekame na plech vystlaný papierom tvary bud zahnuté rožky alebo môžu byť aj rovné paličky a dáme sušiť pri teplote 75 stupňov na multifunkčno(sú to 4 plechy) na dobu asi 1.5-2 hodiny ked sa odlepujú od papiera sú hotové
-
7
zakiaľ sa pečú rožteky uvaríme si puding z mlieka ,cukru ,vanilkoveho cukru a zlatého klasu a necháme vychladnúť.primixujeme maslo a heru a na koniec skoro do hotovej plnky kakao
-
8
na vychladnuté rožteky nastriekame plnku ozdobne a necháme dobre schladit teraz tuhne výborne na balkone...
-
9
roztopíme si polevu z čokolády a cery pridaním kakaa a cukru môžeme pridať aj trocha rumu a na obracačku si položíme po dva kúsky a naberačkou polejeme
-
10
uložíme na papier a necháme vychladnúť
-
11
a už máme další koláčik na Vianoce:-)) dobrú chuť!!!
@elisticka máš ich krásne, jeden ako druhý
uz budes moct vypekat aj odpalovane venceky aj ine dobroty :-)))