Vianočná torta

eagles - bez fotkyeagles, 30. novembra 2009
Vianočná torta
Foto: eagles
35 minút
na 160 °C

Suroviny

220 g
60 g
280 g
60 g
8 ks
1 balíček
4 PL
4 PL
1 ČL
350 ml
1 ks
ČOKOLÁDOVÝ KRÉM:
125 g
100 g
70 g
1 balíček
1 ks
ŽĹTKOVÝ KRÉM:
125 g
2 ks
5 PL
1 balíček
1 PL




Postup

  1. 1

    Žítky vyšlaháme dopenista s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme mleté orechy, strúhanku a v rume namočené hrozienka. Jemne premiešame a pridáme preosiatu múku, prášok do pečiva, vodu a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.

  2. 2

    Cesto vylejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej tortovej formy. Pečieme v mierne vyhriatej rúre. Vyberieme a necháme vychladnúť vo forme. Vychladnutý korpus prerežeme vodorovne na tri časti. Každú časť jemne pokvapkáme rumom a potrieme ríbezľovým lekvárom.

  3. 3

    Spodný diel natrieme polovicou čokoládového krému, zakryjeme strednou časťou korpusu, ktorú natrieme zvyšným čokoládovým krémom a ozdobíme orechmi a mandľami.

  4. 4

    Základ na oba krémy si pripravíme z 300 ml mlieka, ktoré dáme variť. V 50 ml studeného mlieka rozhabarkujeme Zlatý klas, ktorý prilejeme do horúceho mlieka. Varíme do zhustnutia za neustáleho miešania, odstavíme a necháme vychladnúť.

  5. 5

    ČOKOLÁDOVÝ KRÉM: Maslo vymiešame s cukrom, pridáme rozpustenú čokoládu, vanilkový cukor, vajce a polovicu vychladnutého Zlatého klasu. Dôkladne rozmiešame a necháme vychladnúť.

  6. 6

    ŽĹTKOVÝ KRÉM: Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme vanilkový cukor a mlieko. Zmes zohrejeme v teplom vodnom kúpeli. Prelejeme do porcelánovej misy a necháme vychladnúť. V inej nádobe rozmiešame maslo a vychladnutú zmes k nemu postupne zašľaháme. Nakoniec primiešame vychladnutú kašu zo Zlatého klasu.

Diskusia k receptu

3sandra3
teda fakt uuuuuuužasná torta,,,aj tento recept až dnes vidím... kde som bola doteraz?
megi5090
toto je vyborna torta mam ju po rodicoch pani je skusena mnam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia