Vianočná kapusta s údenym mäsom a zemiakmi
Autor receptu: gumkaci
Pripravujem ho iba na Vianoce je to už naše tradičné jedlo.
5 porcií |
80 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Kyslú kapustu si premyjeme a porežeme.2 cibule si očistíme,narežeme na drobno a speníme na oleji , do ktorého dáme pripravenú kapustu spolu s umytými krúpami.
Krúpy si môžme namočit večer.Zalejeme vodou a dusíme.
- Ked je všetko mäkké tak potom zahustíme kapustu.V smotane si rozmiešame múku a vlejeme do kapusty.Dochutíme vegetou poprípade octom,cukrom.
Krkovičku si porežeme na plátky,ktoré udusíme na cibulovom základe s paprikou do mäkka.
Zemiaky si uvaríme a môžme ich podávat v celku alebo ako zemiakovú kašu.
- Na tanier sa podáva asi tak zemiaky,kapusta a na to plátok krkovičky.