Vianočná kapusta s údenym mäsom a zemiakmi

Autor receptu: gumkaci

Pripravujem ho iba na Vianoce je to už naše tradičné jedlo.

5
porcií
80 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kyslú kapustu si premyjeme a porežeme.2 cibule si očistíme,narežeme na drobno a speníme na oleji , do ktorého dáme pripravenú kapustu spolu s umytými krúpami. Krúpy si môžme namočit večer.Zalejeme vodou a dusíme.
  2. Ked je všetko mäkké tak potom zahustíme kapustu.V smotane si rozmiešame múku a vlejeme do kapusty.Dochutíme vegetou poprípade octom,cukrom. Krkovičku si porežeme na plátky,ktoré udusíme na cibulovom základe s paprikou do mäkka. Zemiaky si uvaríme a môžme ich podávat v celku alebo ako zemiakovú kašu.
  3. Na tanier sa podáva asi tak zemiaky,kapusta a na to plátok krkovičky.