Foto: afataga
Včera som si kúpila keramickú formu na vianočku, ako mali naše babky :-) ďakujem varecháčkam, ktoré mi poradili ako mám v nej piecť. Musela Zobraziť celý popisVčera som si kúpila keramickú formu na vianočku, ako mali naše babky :-) ďakujem varecháčkam, ktoré mi poradili ako mám v nej piecť. Musela som ju dnes vyskúsať a dopadlo to výborne.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
(120g bal.) alebo smotana |
|
120 ml vlažná |
|
120 ml rozpustené |
|
2 PL |
|
štipka |
|
z jedného citróna |
|
1 |
|
|
|
1/2 KL |
|
400 ml |
|
400 ml |
|
3 PL |
|
( 1 kocka ) |
|
na prípravu formy: | |
|
|
|
|
Na dokončenie: | |
roztopené |
|
Postup
-
1
Cesto som dala vypracovať do pekárničky v poradí, v akom sú uvedené.
- 2
Keď sa program chýlil ku koncu, formu som riadne vymastila masťou a vysypala hrubou múkou, hotové cesto som dala do formy, ale zdalo sa mi, že ho je veľa, tak som kúsok dala na skúšku do kvetináča, do ktorého som dala papier na pečenie, aj na spodok som vystrihla koliesko.
- 3
Piekla som v teplovzdušnej rúre na 160° 35 min., vianočka vyzerala takto
- 4
A panettoník takto
- 5
Bála som sa, ako sa bude dať vianočka vyklopiť, ale vyskočila sama na mriežku, potrela som roztopeným maslom a nechala vychladnúť, panettoník sme zhtli ešte teplý :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu