Veselé veľkonočné rezy fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 6. apríla 2015

Tento zákusok som upiekla tradične vo veľkonočných farbách, pestré, bez masla iba tak jednoducho s lekvárom..neviem, či si niekto dá námahu piecť tento zákusok, Zobraziť celý popisTento zákusok som upiekla tradične vo veľkonočných farbách, pestré, bez masla iba tak jednoducho s lekvárom..neviem, či si niekto dá námahu piecť tento zákusok, ale ak predsa, tak prajem veľa trpezlivosti..

25
porcií
150 minút
príprava
2x15/3x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto - spodok a vrch 2x:
6 ks
110 g
5 PL
3 ks
50 g
1/2 bal.
Farebné cestá 3x:
Ružové cesto:
3 ks
55 g
3 PL
1 ks
25 g
1 ČL
Zelené cesto:
3 ks
55 g
3 PL
1
25 g
1 ČL
Hnedé cesto:
3 ks
55 g
3 PL
1 ks
25 g
1 ČL
350 ml




Postup

  1. 1

    Nefotila som všetky postupy, lebo u každého cesta je postup presne rovnaký, takže som nafotila iba základ..treba si v prvom rade pripraviť 5 kusov pečiaci papier, aby sa cestá postupne mohli vkladať do trúby..každý korpus sa pečie 10 min. ale to záleží aj od trúby..do misy som rozbila 6 vajec, pridala som kryštáľový cukor a dobre vymiešala do peny ..počas miešania cesta mixérom, som pridávala po lyžici vlažnú vodu..

    Veselé veľkonočné rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    múku,prášok do pečiva a pudingový prášok som zmiešala spolu a po lyžici som pridáva do vymiešanej hmoty..

    Veselé veľkonočné rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    keď bolo cesto hotové vyliala som ho na pečiacim papierom vystlaný plech...trúbu som nechala vyhriať na 180st. a pokiaľ sa piekol prvý korpus, vymiešala som si cesto na ďaľší..takto som upiekla všetky korpusy spolu 5 kusov..upečené som nechala vychladiť..dva základné cestá sú biele...teda spodok a vrch...tu sú odfotené farebné: kakaové,zelené a ružové..

    Veselé veľkonočné rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    farebné cestá som po vychladnutí, pokrájala na 2 cm. šírku po dĺžke..

    Veselé veľkonočné rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    na spodok som dala biele cesto.. potrela som ho broskyňovým lekvárom a začala som ukladať pásy šikmo, pričom každý pás cesta som zlepovala k sebe lekvárom..toto množstvo cesta a pásov je na veľký koláč..ja som využila aj odrezky a urobila som z nich napokon guľky..vrch pásov som potrela celý lekvárom a položila som na vrch biele základné cesto..treba na noc dať do chladničky a dobre zaťažiť..

    Veselé veľkonočné rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    na polevu som volila teraz bielu čokoládu..poliala som vrch a nechala v chladničke dobre stuhnúť...rezy som krájala horúcim nožom..

    Veselé veľkonočné rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a ešte som urobila aj veselé guľky..pridala som k odrezkom mleté mandle, práškový cukor, rumovú príchuť a jeden pohár ringlótové lekváru.. všetko som zmiešala a vytvorila guľky, ktoré som obalila v strúhanom kokose..

    Veselé veľkonočné rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    prajem vám krásne Veľkonočné sviatky a dobrú chuť..

    Veselé veľkonočné rezy (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

motyka
Ešte som len uvidela obrázok a vedela som, že táto umelkyňa môžeš byť len ty. Ja na to nemám trpezlivosť, ale čím ďalej máme radšej jednoduché jedlá / myslím zložením surovín/. Toto aj keď zložením jednoduché, určite ľahké a fajné. Na pohľad noblesné. 5*.
1x elixir
elixir
Prekrásny zákusok, aj fotka je moc krásna. :) Rada by som ochutnala...
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Krásny zákusok "okatý", páči sa mi recept :-).
1x elixir
janara
krásne, ako vždy...ale piecť ho nebudem :)
dobre som rátala 21 vajec?
skillet
21 vajec je klasika na veľký plech. Je to pomer neoišidený. Veď to nie je rez pre 2 osoby. Nakrája sa z neho 48 kusov rezov, ako punčák. Nemusíte piecť. Ja upečiem a ďakujem.
marika21
Zákusok sa mi páč. Máš ho veľmi pekný. Piplačka. KK5*
vybusna
jejda, to je netradicny zakusok....respektive v netradicnych farbach.....na Velku Noc ako stvoreny....ohromne sa mi paci. Zatial som nepozerala rozpis, ale z vizualneho hladiska sa mi ohromne paci
evusik
pekne si sa vyšantila :-) takýto zákusok by sa aj mne páčil, lebo je šťavnatý a bez masla, len kto by to pojedol :-)
nezbednicok
Krásny a určite aj chutný zákusok. Pekne sa tej fotke odráža obraz na tom bielom tanieri. Určite bolo s ním veľa roboty, ale asi výsledok stojí zato.
afataga
efektny, mna by porazilo :-), stacili by mi zo dve tie gulky
jozka2
Krasny kolacik.I ked pracny,ale chutny musi byt prave s broskynovym lekvarom lekvarom,preto si clovek moze dopriat viac kuskov ak ma chut.*****
babkamt
chutné, ale na mňa moc pracné. Nemám tvoju trpezlivosť:-) 5*
rea1
ja som najprv myslela, že to cesto je prifarbené potravinárskymi farbami, a to ja akosi eee. ale farbiť to pudingom, to sa mi páči. pokúsim sa nejako si to rozpočítať a tak asi z tretinovej dávky by som spravila, takto veľký koláč by sme dojedali snáď ešte na oslavách 8. mája. ale je to pekný koláč a tiež sa mi páči, že je taký - ako sa u nás hovorí - holý. teda bez plnky, len s lekvárom.
rea1
@radost , ja mám stále dojem, že zafarbený puding je o.k. a liať do cesta farbu z fľaštičky o.k. nie je. aj keď je to úplne jedno, čo mi je jasné. čo sa týka písania, bola som zhnusená upadajúcou úrovňou varechy, vulgárnosťou a zvadami a nič sa mi pridávať nechcelo. ale máme tu jar, ja okrievam na slniečku ako tá kvetinka jarná a už mi v hlave bzučí niekoľko zážitkov, len ich treba nechať dozrieť, zobrať z nich smotanu, vycediť zlaté zrnká, a potom vám predostriem zážitkový créme de la créme, veď keď už, tak nech sa bavíte. :-))) hubky fičia na plné ... oné ... veď vieš. pracujú ako včielky pilné.
katka78
@rea1 ten puding je zafarbený tak isto potravinárskym farbivom. Tu Izka farbivo nemusela pridať do cesta zvlášť, lebo je už v pudingu, ale inak je to to isté.
rea1
@katka , veď ja viem. písala som, že najprv som myslela, že je piškót zafarbený tým fľaštičkovým oným až z čítania receptu som zistila, že sú tam farebné pudingy. ale tie sú tiež farbené umelinami, takže to vyjde narovnako. škoda, že koláč sa nedá farbiť tak, ako cestoviny, špenátom, cviklou ... potom na to lekvár ... jéézus, to by boli chute! :-)))
kukulienka71
prečo by sa nedala piškóta farbiť cviklou alebo špenátom? aj jahodovou, malinovou, čučoriedkovou šťavou...je tu na Vareche jedna mladá slečna, ktorá na svojom blogu úspešne skúšala farbenie prírodnými farbami, len ma nenapadá jej nick. Možno si niekto spomenie...
izabella929
@dzejsik ,@jozka2 ,@tassiedevil ,@babkamt ,@zuzanka1367 ,@real , neskúšala som farbiť piškótové cesto prírodnými farbami, ale je to iste možné..@radost ,teším sa, že vidím opäť tvoj nick.-)@katka78 ,použila som pudingy na farbenie piškóty..to som aj napísala v recepte..@kukulienka71 , súhlasím s tebou..)@tatranka , potešila si ma, ako aj všetci ostatní, ktorí ste pridali svoj komentár.-) Ďakujem vám veľmi pekne...
katerin
@izabella929 ,nádherná,pestrofarebná práca pre trpezlivých!Ukladám-na nejakú rodinnú príležitosť určiťe urobím.Mám rada zákusky s efektným vzorom,pretože všetci najprv jeme očami a potom ústami!:)))
5 hviezdičiek
havino
maria svata @Izka , tolko a na tenko krajania, to vieš len Ty, ale výsledok veľmi vkusný a aj chutný určite
katka78
To je v poriadku Izka :-), len som reagovala na komentáre. Osobne mi je jedno čo kto používa, ja tieto veci neriešim, viem si predsa recepty prispôsobiť ak treba. Inak aby som nezabudla, pekná úvodná fotka!
marika21
Svokra nám urobila takúto tortu. Pri krájaní som rozmýšľala ako to robila. Vysvetlila mi to. Táto ukážka je lepšia.
rea1
ja som si len myslela, že by tam tá cviklová chuť prerážala. ale možno ani nie, ktovie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia