Veselé veľkonočné rezy (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Tento zákusok som upiekla tradične vo veľkonočných farbách, pestré, bez masla iba tak jednoducho s lekvárom..neviem, či si niekto dá námahu piecť tento zákusok, ale ak predsa, tak prajem veľa trpezlivosti..

25
porcií
150 minút
príprava
2x15/3x10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Nefotila som všetky postupy, lebo u každého cesta je postup presne rovnaký, takže som nafotila iba základ..treba si v prvom rade pripraviť 5 kusov pečiaci papier, aby sa cestá postupne mohli vkladať do trúby..každý korpus sa pečie 10 min. ale to záleží aj od trúby..do misy som rozbila 6 vajec, pridala som kryštáľový cukor a dobre vymiešala do peny ..počas miešania cesta mixérom, som pridávala po lyžici vlažnú vodu..
  2. múku,prášok do pečiva a pudingový prášok som zmiešala spolu a po lyžici som pridáva do vymiešanej hmoty..
  3. keď bolo cesto hotové vyliala som ho na pečiacim papierom vystlaný plech...trúbu som nechala vyhriať na 180st. a pokiaľ sa piekol prvý korpus, vymiešala som si cesto na ďaľší..takto som upiekla všetky korpusy spolu 5 kusov..upečené som nechala vychladiť..dva základné cestá sú biele...teda spodok a vrch...tu sú odfotené farebné: kakaové,zelené a ružové..
  4. farebné cestá som po vychladnutí, pokrájala na 2 cm. šírku po dĺžke..
  5. na spodok som dala biele cesto.. potrela som ho broskyňovým lekvárom a začala som ukladať pásy šikmo, pričom každý pás cesta som zlepovala k sebe lekvárom..toto množstvo cesta a pásov je na veľký koláč..ja som využila aj odrezky a urobila som z nich napokon guľky..vrch pásov som potrela celý lekvárom a položila som na vrch biele základné cesto..treba na noc dať do chladničky a dobre zaťažiť..
  6. na polevu som volila teraz bielu čokoládu..poliala som vrch a nechala v chladničke dobre stuhnúť...rezy som krájala horúcim nožom..
  7. a ešte som urobila aj veselé guľky..pridala som k odrezkom mleté mandle, práškový cukor, rumovú príchuť a jeden pohár ringlótové lekváru.. všetko som zmiešala a vytvorila guľky, ktoré som obalila v strúhanom kokose..
  8. prajem vám krásne Veľkonočné sviatky a dobrú chuť..