Veselé Tiramisu

meggienka76 - fotkameggienka76, 30. septembra 2010

...určite je tu viac receptov na tiramisu, ale moje Vám snáď vyčarí aj úsmev na tvári. Recept som dostala napísaný na papieriku, takže neviem Zobraziť celý popis...určite je tu viac receptov na tiramisu, ale moje Vám snáď vyčarí aj úsmev na tvári. Recept som dostala napísaný na papieriku, takže neviem jeho pôvod.

Suroviny

1 balenie
 na zdobenie
250 ml
500 ml
2 ks
7 PL
1 ks
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Vo veľkej mise šľahacími metlami vyšľaháme nátierkové maslá so šľahačkovými smotanami, kryštálovým a vanilínovým cukrom. Šľaháme 3-4 minúty, až vznikne výborná hladučká masa. Dno tortovej formy vystelieme piškótami, poriadne pokvapkáme silnou čiernou kávou a potom to pooblievame umom (rumom) podľa chuti. Dáme na to polovicu vrstvy, uhladíme a znova dáme vrstvu piškót, ktorú pooblievame silnou kávou a umom a nakoniec prikryjeme druhou polovicou krému. Uhladíme, a poriadne posypeme cez sitko kakaovým práškom, aspoň 2 mm vrstvu. A hotovo! Dáme do chladničky stuhnúť najlepšie od večera do rána, ak to vydržíte. Po stuhnutí odstránime okraj tortovej formy a tiramisu obložíme trubičkami. Vrch si ozdobíme ľubovoľne alebo vôbec.

    Veselé Tiramisu - obrázok 1
  2. 2

    ...zdobíme podľa fantázie

    Veselé Tiramisu - obrázok 2

Diskusia k receptu

sonka1307
toto robím pravidelne... nestihne sa zaprášiť... sem tam to ešte odľahčím trochou kyslej smotany (robievam s dlhými piškótami)
evusik
aj ja robím z nátierkovým maslom a len s cukrárenskými piškótami, tie guľaté sú moc "riedke", ale recept je to strááášne dobrý. U nás sa po ňom len tak zapráši. No a zdobenie nič moc - teda to moje. To tvoje je úžasné ako vždy :-)
evanaaa
Meggienka, predpokladám , že tie šľah. smotany sa miešajú nevyšľahané.Aj ja by som si dala. Tie trubičky, to sú tie hotové, bez plnky?
ketty3811
tak toto je pekné :-)Tiramisu robievam,ale v tortovej forme som ešte nerobila.Ja torty vôbec neviem robiť,ale toto by som mohla zvládnuť.Pri najbližšej príležitosti vyskúšam.
julica
este amaretto, citronova kora, aby to nejako vonalo
zdezda
Peknučké, chutné, efektné :-), tiež adeptka na výhru o kávovar :-)
meggienka76
@evanaaa , ako si napísala, smotany nevyšľahané sa šľahajú spolu s maslom. A trubičky nie sú plnené, iba máčané v čokoláde (dostaneš ich v Lidli)
matased
Ja sa veľmi teším, pretože tento recept poznám, ale takúto " veľkonočnú" podobu veľmi vítam!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia