Veľkonočný Zajac (fotorecept)

Veľkonočný Zajac (fotorecept)
Foto: babav
babavBabav, recept pridal: 19. apríla 2011 4:27Ďalšie jeho recepty

Recept na Zajka prisiel s formou.Upeceneho mozno pocukrovat,alebo obliat cokoladou.

Suroviny

20
minút
príprava
55
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Odmerane ingrediencie:
Veľkonočný Zajac (fotorecept) - obrázok 1

2

Maslo vyslahame s cukrom,po jednom prislahame vajcia ,vanilku ,striedavo muku ( do ktorej sme primiesali prasok do peciva a sodu bicarbonu )s cmarom .
Veľkonočný Zajac (fotorecept) - obrázok 2

3

Pridame cokoladu rozpustenu na vodnom kupeli.
Veľkonočný Zajac (fotorecept) - obrázok 3

4

Zaslahame do cesta.
Veľkonočný Zajac (fotorecept) - obrázok 4

5

Spodnu aj vrchnu cast formy vymastime maslom a posypeme mukou.Cestom naplnime iba spodok formy.
Veľkonočný Zajac (fotorecept) - obrázok 5

6

Prikryjeme vrchnou polovicou formy a dame piect do rury predhriatej na 180 stupnov C. Pecieme 45-55 minut.
Veľkonočný Zajac (fotorecept) - obrázok 6

7

Upeceneho zajaca vyberieme z formy a nechame vychladnut.
Veľkonočný Zajac (fotorecept) - obrázok 7

8

Zajaca som obliala s cokoladovou polevou a prilepila mu oko z masla.
Veľkonočný Zajac (fotorecept) - obrázok 8



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu

Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist