Veľkonočný Zajac fotorecept

babavBabav, 70 ročná žena, Philadelphia, PA, 19. apríla 2011 4:27
Ďalšie jej recepty »

Veľkonočný Zajac (fotorecept)Foto: babav

Recept na Zajka prisiel s formou.Upeceneho mozno pocukrovat,alebo obliat cokoladou.

20 min
príprava
55 min
na 180 °C

Suroviny

2 salky
1 salka
12,5 dkg
2 cele
3/4 salky (acidko,zakysanka)
10 dkg
1 cl
1 cl
11/2 cl
 na vymastenie formy

Postup prípravy

  1. 1

    Odmerane ingrediencie:

    Veľkonočný Zajac (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Maslo vyslahame s cukrom,po jednom prislahame vajcia ,vanilku ,striedavo muku ( do ktorej sme primiesali prasok do peciva a sodu bicarbonu )s cmarom .

    Veľkonočný Zajac (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridame cokoladu rozpustenu na vodnom kupeli.

    Veľkonočný Zajac (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zaslahame do cesta.

    Veľkonočný Zajac (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Spodnu aj vrchnu cast formy vymastime maslom a posypeme mukou.Cestom naplnime iba spodok formy.

    Veľkonočný Zajac (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Prikryjeme vrchnou polovicou formy a dame piect do rury predhriatej na 180 stupnov C. Pecieme 45-55 minut.

    Veľkonočný Zajac (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upeceneho zajaca vyberieme z formy a nechame vychladnut.

    Veľkonočný Zajac (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zajaca som obliala s cokoladovou polevou a prilepila mu oko z masla.

    Veľkonočný Zajac (fotorecept) - obrázok 8
ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist