Veľkonočný Zajac (fotorecept)
Autor receptu: babav
Recept na Zajka prisiel s formou.Upeceneho mozno pocukrovat,alebo obliat cokoladou.
20 minút príprava |
55 minút na 180 °C |
Postup
- Odmerane ingrediencie:
- Maslo vyslahame s cukrom,po jednom prislahame vajcia ,vanilku ,striedavo muku ( do ktorej sme primiesali prasok do peciva a sodu bicarbonu )s cmarom .
- Pridame cokoladu rozpustenu na vodnom kupeli.
- Zaslahame do cesta.
- Spodnu aj vrchnu cast formy vymastime maslom a posypeme mukou.Cestom naplnime iba spodok formy.
- Prikryjeme vrchnou polovicou formy a dame piect do rury predhriatej na 180 stupnov C. Pecieme 45-55 minut.
- Upeceneho zajaca vyberieme z formy a nechame vychladnut.
- Zajaca som obliala s cokoladovou polevou a prilepila mu oko z masla.