Veľkonočný Zajac (fotorecept)

Autor receptu: babav

Recept na Zajka prisiel s formou.Upeceneho mozno pocukrovat,alebo obliat cokoladou.

20 minút
príprava
55 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Odmerane ingrediencie:
  2. Maslo vyslahame s cukrom,po jednom prislahame vajcia ,vanilku ,striedavo muku ( do ktorej sme primiesali prasok do peciva a sodu bicarbonu )s cmarom .
  3. Pridame cokoladu rozpustenu na vodnom kupeli.
  4. Zaslahame do cesta.
  5. Spodnu aj vrchnu cast formy vymastime maslom a posypeme mukou.Cestom naplnime iba spodok formy.
  6. Prikryjeme vrchnou polovicou formy a dame piect do rury predhriatej na 180 stupnov C. Pecieme 45-55 minut.
  7. Upeceneho zajaca vyberieme z formy a nechame vychladnut.
  8. Zajaca som obliala s cokoladovou polevou a prilepila mu oko z masla.