Veľkonočná hrudka

Veľkonočná hrudka
Foto: kimika
kimikaKimika, recept pridal: 6. apríla 2012 18:49Ďalšie jeho recepty

Robila som ju prvý krát a chutí mi, tak sa s Vami o ňu podelím a aj si tu recept uložím :)

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Surové vajcia zmiešame s celým litrom mlieka, osolíme, okoreníme a varíme za stáleho miešania až kým nám zmes nezhrudkovatie. Precedíme cez utierku alebo gázu, v ktorej to aj zabalíme do batôžteka a necháme to tak odkvapkať až do vychladnutia. To je všetko. Dobrú chuť.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • mamatata2, 6. apríla 2012 o 21:01
    Hrudku ma naučil môj zať z Prešova, je super. Máš ju krásnu, vydarila sa.


  • sonulienka, 6. apríla 2012 o 21:48
    Krásna hrudka naozaj sa Ti podarila


  • klaura, 7. apríla 2012 o 00:04
    pekná je ... tiež robievam ...


  • viceroy, 7. apríla 2012 o 10:27
    aj ja tak robievam, aj s tou vegetou.


  • gabriel24, 7. apríla 2012 o 12:03
    az na tu vegetu je to super recept, snaz sa ju vylucit s varenia a bude to super


  • tatranka, 7. apríla 2012 o 12:15
    Niekedy dávnejšie som ju pár krát urobila.Máš ju veľmi peknú a veľmi sa ti podarila. Tak nech kúpačom chutí.


  • leomax, 7. apríla 2012 o 12:38
    Dnes som ju robil podľa Tvojho receptu, vydarilasa! Dúfam, že bude chutiť aj manželke a dcére- ešte o tom nevedia! Vďaka za super recept.


  • ola111, 7. apríla 2012 o 13:25
    Pekne sa ti vydarila.


  • kimika, 7. apríla 2012 o 13:48
    Ďakujem za pochvalné komentáre! :)
    @Leomax , no to ma nesmierne teší, že si hrudku podľa mňa vyskúšal! :)
    @Gabriel24 , to hrudky sa vegeta jednoducho pýta, mne to len so soľou bolo nemastné, neslané ale kto chce môže bez vegety.
    Všetkým Vám prájem krásne sviatky!


  • janushka30, 7. apríla 2012 o 15:05
    hrudka nemoze chybat na Nasom velkonocnom stole, len my ju este predtym dame na chvilocku zapiect do truby, aby chytila korku a potom je to este lepsie, hlavne ten pripeceny spodok mnam :)


  • janushka30, 7. apríla 2012 o 15:15
    a my tiez nedavame vegetu, ale davame petrzlenovu vnat a pazitku :) dodava to tomu sviezu chut......druhu hrudku zas robime na sladko s hrozienkami, ale ja mam radsej na slano :)


  • evanaaa, 7. apríla 2012 o 17:10
    Skúsila by som, ale len z 5 vajec, lebo som to ešte nerobila, aj keď sa vždy chystám, ale pre istotu, ak by sa nevydarilo, radšej menej. Alebo - z 5 slané a z 5 sladké? Aj tak by to šlo, vyskúšať, ktorá hrudka je lepšia.


  • bedo666, 10. januára 2013 o 13:59
    no ja som to nemal snad desat rokov ale chystam sa to vyskusat stale som to jedaval v Bardejove u mojej babky tak dufam ze sa mi podari :)


  • masa80, 29. januára 2013 o 20:39
    Nepočula som o vegete v hrudke u nás to voláme syrek a pridávame na 1l mlieka 10 vajec , 3 klinčeky, štipku soli asi polovicu vanilkového cukru, na Velkú noc je šunka slaná, klobása a syrek sa k tomu hodí neskutočne. Iný kraj iný mrav každému podla chuti určite je chutná aj táto.


  • kukucka1211, 28. marca 2013 o 20:29
    mňam už sa teším,u nás východniarov nesmie hrudka chýbať,aj my sme doma vždy robili obidve verzie,aj slanú aj sladkú,k šunke to neodmysliteľne patrí,tak,ako chren,či červená repa s chrenom,úžasne to na mise aj vyzerá a hoci som už 18 rokov vydatá na západnom Slovensku,tradíciu som neporušila a viem,že už by chýbala aj môjmu manželovi,tu dole majú obľúbené zasa ,,stratené kura" a tiež poznám verzie s mäsom,ale aj bez.
    Prajem všetkým krásne,pokojné a požehnané velľkonočné sviatky


  • kimika, 31. marca 2013 o 20:41
    @kukucka1211 aj Tebe krásne veľkonočné sviatky. Ďakujem za všetky komentáre :)


  • danadam, 31. marca 2013 o 22:18
    krasny recept, chcela by som sa opytat, moze sa taka hrudka zmrazit? spravila som z 20 vajicok a je toho naozaj strasne vela..dakujem za radu a prajem pekne sviatky


  • danadam, 31. marca 2013 o 22:18
    krasny recept, chcela by som sa opytat, moze sa taka hrudka zmrazit? spravila som z 20 vajicok a je toho naozaj strasne vela..dakujem za radu a prajem pekne sviatky


  • kimika, 2. apríla 2013 o 23:45
    @danadam , to veru neviem, skús sa opýtať v diskusii :)


  • viera1, 3. apríla 2013 o 10:15
    @danadam ,však odrež kúsok,nechaj zmraziť a rozmraziť a ochutnaj.Osobne si myslím,že by to nemal byť problém.Však mraziť nebudeš celý kus,pokrájala by som to na porcie,ktoré spotrebujem.Daj vedieť výsledok.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Paradajkový paprikáš
Rajčina mala a má v našej rodinnej kuchyni dosť rozporné miesto. Túto plodinu peruánskych Indiánov pestujeme od čias, čo si pamätám.

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.

Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist