Veľkonočná hrudka

Veľkonočná hrudka
Foto: kimika
kimikaKimika, recept pridal: 6. apríla 2012 18:49Ďalšie jeho recepty

Robila som ju prvý krát a chutí mi, tak sa s Vami o ňu podelím a aj si tu recept uložím :)

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Surové vajcia zmiešame s celým litrom mlieka, osolíme, okoreníme a varíme za stáleho miešania až kým nám zmes nezhrudkovatie. Precedíme cez utierku alebo gázu, v ktorej to aj zabalíme do batôžteka a necháme to tak odkvapkať až do vychladnutia. To je všetko. Dobrú chuť.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (4,7 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • mamatata2, 6. apríla 2012 o 21:01
    Hrudku ma naučil môj zať z Prešova, je super. Máš ju krásnu, vydarila sa.


  • sonulienka, 6. apríla 2012 o 21:48
    Krásna hrudka naozaj sa Ti podarila


  • klaura, 7. apríla 2012 o 00:04
    pekná je ... tiež robievam ...


  • viceroy, 7. apríla 2012 o 10:27
    aj ja tak robievam, aj s tou vegetou.


  • gabriel24, 7. apríla 2012 o 12:03
    az na tu vegetu je to super recept, snaz sa ju vylucit s varenia a bude to super


  • tatranka, 7. apríla 2012 o 12:15
    Niekedy dávnejšie som ju pár krát urobila.Máš ju veľmi peknú a veľmi sa ti podarila. Tak nech kúpačom chutí.


  • leomax, 7. apríla 2012 o 12:38
    Dnes som ju robil podľa Tvojho receptu, vydarilasa! Dúfam, že bude chutiť aj manželke a dcére- ešte o tom nevedia! Vďaka za super recept.


  • ola111, 7. apríla 2012 o 13:25
    Pekne sa ti vydarila.


  • kimika, 7. apríla 2012 o 13:48
    Ďakujem za pochvalné komentáre! :)
    @Leomax , no to ma nesmierne teší, že si hrudku podľa mňa vyskúšal! :)
    @Gabriel24 , to hrudky sa vegeta jednoducho pýta, mne to len so soľou bolo nemastné, neslané ale kto chce môže bez vegety.
    Všetkým Vám prájem krásne sviatky!


  • janushka30, 7. apríla 2012 o 15:05
    hrudka nemoze chybat na Nasom velkonocnom stole, len my ju este predtym dame na chvilocku zapiect do truby, aby chytila korku a potom je to este lepsie, hlavne ten pripeceny spodok mnam :)


  • janushka30, 7. apríla 2012 o 15:15
    a my tiez nedavame vegetu, ale davame petrzlenovu vnat a pazitku :) dodava to tomu sviezu chut......druhu hrudku zas robime na sladko s hrozienkami, ale ja mam radsej na slano :)


  • evanaaa, 7. apríla 2012 o 17:10
    Skúsila by som, ale len z 5 vajec, lebo som to ešte nerobila, aj keď sa vždy chystám, ale pre istotu, ak by sa nevydarilo, radšej menej. Alebo - z 5 slané a z 5 sladké? Aj tak by to šlo, vyskúšať, ktorá hrudka je lepšia.


  • bedo666, 10. januára 2013 o 13:59
    no ja som to nemal snad desat rokov ale chystam sa to vyskusat stale som to jedaval v Bardejove u mojej babky tak dufam ze sa mi podari :)


  • masa80, 29. januára 2013 o 20:39
    Nepočula som o vegete v hrudke u nás to voláme syrek a pridávame na 1l mlieka 10 vajec , 3 klinčeky, štipku soli asi polovicu vanilkového cukru, na Velkú noc je šunka slaná, klobása a syrek sa k tomu hodí neskutočne. Iný kraj iný mrav každému podla chuti určite je chutná aj táto.


  • kukucka1211, 28. marca 2013 o 20:29
    mňam už sa teším,u nás východniarov nesmie hrudka chýbať,aj my sme doma vždy robili obidve verzie,aj slanú aj sladkú,k šunke to neodmysliteľne patrí,tak,ako chren,či červená repa s chrenom,úžasne to na mise aj vyzerá a hoci som už 18 rokov vydatá na západnom Slovensku,tradíciu som neporušila a viem,že už by chýbala aj môjmu manželovi,tu dole majú obľúbené zasa ,,stratené kura" a tiež poznám verzie s mäsom,ale aj bez.
    Prajem všetkým krásne,pokojné a požehnané velľkonočné sviatky


  • kimika, 31. marca 2013 o 20:41
    @kukucka1211 aj Tebe krásne veľkonočné sviatky. Ďakujem za všetky komentáre :)


  • danadam, 31. marca 2013 o 22:18
    krasny recept, chcela by som sa opytat, moze sa taka hrudka zmrazit? spravila som z 20 vajicok a je toho naozaj strasne vela..dakujem za radu a prajem pekne sviatky


  • danadam, 31. marca 2013 o 22:18
    krasny recept, chcela by som sa opytat, moze sa taka hrudka zmrazit? spravila som z 20 vajicok a je toho naozaj strasne vela..dakujem za radu a prajem pekne sviatky


  • kimika, 2. apríla 2013 o 23:45
    @danadam , to veru neviem, skús sa opýtať v diskusii :)


  • viera1, 3. apríla 2013 o 10:15
    @danadam ,však odrež kúsok,nechaj zmraziť a rozmraziť a ochutnaj.Osobne si myslím,že by to nemal byť problém.Však mraziť nebudeš celý kus,pokrájala by som to na porcie,ktoré spotrebujem.Daj vedieť výsledok.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist