Veľkonočná fašírka ála ROZI fotorecept

svetlana9 - fotkasvetlana9, 23. apríla 2011
Veľkonočná fašírka ála ROZI (fotorecept)
Foto: svetlana9

Tak toto som vymyslela dnes - skombinovala som viacero rád a nápadov, pridala svoje chute a kuchárske skúsenosti a vznikla Veľkonočná fašírka ála ROZI.

9
porcií
40 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

500 gr
1,5 krajca
300 gr mäso
1 ks menšia
2  - strúčiky
1 KL
2 KL
1 KL
 medzi prsty
2 ks celé
1 KL
2 ks
500 gr
 podľa potreby
9 ks




Postup

  1. 1

    Pripravíme si jednotlivé suroviny. Potrhaný chlieb namočíme do vody.

    Veľkonočná fašírka ála ROZI (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Suroviny - mäso, chlieb, cibuľu a cesnak - pokrájané nadrobno, soľ, vegetu, mletú červenú papriku, majoránku, mletú rascu a 2 vajcia zmiešame - nech sa "spoja" chute.

    Veľkonočná fašírka ála ROZI (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Uvaríme ryžu klasickým spôsobom a necháme vychladnúť.

    Veľkonočná fašírka ála ROZI (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým obielime a pokrájame klobásky - použila som štiavnické. Aby sa dali dobre olúpať, namočila som ich na chvíľu do studenej vody. Vložila som ich do misy s fašírkovou zmesou.

    Veľkonočná fašírka ála ROZI (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V medzičase som podusila 15 minút kyslú kapustu, ochutila som ju krištálovým cukrom.

    Veľkonočná fašírka ála ROZI (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Vychladnutú ryžu som vmiešala do fašírkovej zmesi spolu s klobásou. Kapustou som vyložila dno pekáčika.

    Veľkonočná fašírka ála ROZI (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Mäsovú zmes som položila na kapustový základ.

    Veľkonočná fašírka ála ROZI (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Navrch tejto zmesi som položila dekoračne sušené slivky.

    Veľkonočná fašírka ála ROZI (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pekáčik som vložila do predhriatej rúry na 45 minút. Výsledok bol - jemne pikatná fašírka s kyslou kapustou. Dá sa jesť samotné, s chlebíkom, prípadne zemiakmi.

    Veľkonočná fašírka ála ROZI (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

hortenzia51
hmmmm... veľmi zaujímavy receptik.. už sa mi slinky zbiehaju .. aj som si to vložila do KK po sviatkov ostane klobáska a iné--- určite vyskúšam s tou kyslou kapustou to musí byť výýýborne...
daewootn
....nič tam nie je čo by sa nedalo jesť, treba všetko vyskúšať, já to beriem, keď z toho dostane všetký dobroty, výsledok môže byť dobrá .....papina, dobrú chuť prajem
cica2
to musí byť dobrota a krásne aj nafotené!:))
sovka62
Kombinácia surovín mi pripomína koložvársku kapustu a to je veru veľmi dobré jedlo. Slinky sa mi zbiehajú, ale musím vydržať, kým skončia sviatky, lebo na tie už je všetko naplánované vopred.
elantra
vyborny recept na zuzitkovanie velkonocnych dobrot ked sa omrzeli na mise :) tento tyzden urobim.
sportak
Súhlasím so Sovkou62, že to pripomína koložvársku kapustu. Tú som ešte nikdy nejedol, ale čím viac som na vareche tým viac na ňu dostávam chuť. A tento recept je podľa môjho gusta. Takže nastal čas.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia