Vegan ryba so zemiakovo-mrkvovou kašou

Autor receptu: mythra

Inšpirované receptom od Proste0monika, a recept nie je len vianočný :) Chutil úžasne, varením sa výrazná chuť zeleru naozaj stratí. Doporučujem každému ako náhradu ryby.

3
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na malé časti a dáme variť do mäkka v osolenej vode. Vo vode varíme aj očistenú mrkvu, ktorú potom vytiahneme zvlášť. Keď sú zemiaky úplne mäkké, zlejeme vodu, pridáme mlieko podľa potreby a rozmačkáme/rozmixujeme na kašu. Do kaše nastrúhame už uvarenú mrkvu a zmiešame.
  2. Zeler ošúpeme, umyjeme a nakrájame na asi 1cm plátky, ktoré dáme variť v osolenej vode do mäkka. Uvarený zeler dáme trochu vychladnúť, okoreníme a obalíme ho v riasach. Mal by byť ešte trochu mokrý, aby sa riasy pekne prispôsobili a lepšie sa s nimi pracovalo. Pripravíme si hustejšie cestíčko z múky, vody, soli a majoránu, v ktorom obalíme nachystaný zeler a vyprážame na rozpálenom oleji do zlatista.
  3. Podávame s čerstvou zeleninou/šalátom. Miesto kaše sa hodí aj zemiakový šalát alebo iné prílohy. Dobrú chuť :)