Pečené kuracie mäso

Večera z jedného pekáča

Autor receptu: bogar

Rýchla večera, á la čo dom dal, alebo čo musíte spotrebovať :P, hlavná foto bola fotená na rýchlo a večer, takže sa ospravedlňujem:)

5-6
porcií
10 minút
príprava
60 minút
na 180-230 °C

Postup

  1. Deň vopred som z uvedených ingrediencií pripravila marinádu a dala do nej marinovať mäso. Ja som použila kuracie horné štvrte, nádobu som zatvorila a dala na noc do chladničky. V deň pečenia som mäso vybrala a nachystala zeleninu. Zeleninu som uložila na plech s papierom na pečenie a okorenila, pridala olej, premiešala a na vrch som dala kúsky masla. Na zeleninu som uložila marinované kúsky mäsa.
  2. Naplnený plech som vložila do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov, piekla 50 minút. Potom som to zakryla alobalom a dusila cca 20 minút. Na záver som odstránila alobal a na rúre prepla funkciu gril na 230 stupňov, ale kto nemá, stačí keď pridá stupne, a sledovala, aby mäsko malo chrumkavú kôrku. Podávame s čím máte radi, dobrú chuť.