Pečené kuracie mäso
Večera z jedného pekáča
Autor receptu: bogar
Rýchla večera, á la čo dom dal, alebo čo musíte spotrebovať :P, hlavná foto bola fotená na rýchlo a večer, takže sa
ospravedlňujem:)
5-6 porcií |
10 minút príprava |
60 minút na 180-230 °C |
Postup
- Deň vopred som z uvedených ingrediencií pripravila marinádu a dala do nej marinovať mäso. Ja som použila kuracie horné štvrte, nádobu som zatvorila a dala na noc do chladničky. V deň pečenia som mäso vybrala a nachystala zeleninu. Zeleninu som uložila na plech s papierom na pečenie a okorenila, pridala olej, premiešala a na vrch som dala kúsky masla. Na zeleninu som uložila marinované kúsky mäsa.
- Naplnený plech som vložila do vopred vyhriatej rúry na 180 stupňov, piekla 50 minút. Potom som to zakryla alobalom a dusila cca 20 minút. Na záver som odstránila alobal a na rúre prepla funkciu gril na 230 stupňov, ale kto nemá, stačí keď pridá stupne, a sledovala, aby mäsko malo chrumkavú kôrku. Podávame s čím máte radi, dobrú chuť.